Szegedi hírek

2022.07.28. 19:00

A szabad alkotás gyümölcsei - Fotók

A tárlat szeptember 18-ig, minden nap 10 és 18 óra között tekinthető meg. Fotó: Karnok Csaba

Szeptemberben rendezte meg a TIK-ben a Psychart24 nevű 24 órás művészeti maratont az SZTE SZAKK Pszichiátriai Klinika a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinikájával, valamint a Debreceni Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájával közösen. A szegedivel egy időben Pesten és Debrecenben is zajlott a szabad alkotás.

Az elkészült műveket szakmai zsűri értékelte, a legjobbakból pedig vándorkiállítást állítottak össze, amely a héten Szegedre, a Fekete házba érkezett. A tárlatot csütörtökön Kálmán János, a Pszichiátriai Klinika tanszékvezetője nyitotta meg, aki elmondta, Szegeden több mint 130 alkotás készült, amelyekből 20 kép tekinthető meg a, ismertető jelük a barna keret.

Kiemelte, napjainkban is negatív megkülönböztetésben van része a pszichiátriai betegeknek, bizonyos diagnózisok megbélyegzőek tudnak lenni, ezért az érintettek elfogadására is felhívták a figyelmet a művészeti maratonon.

A szegedi kiállítók közt ott van Lajkó Istvánné műve is, aki lapunknak elárulta, a Belvárosi Rajzkörrel vett részt a maratonon, több mint 10 képet készített, végül egy absztrakttal jutott be a kiállításra, amely a 24 órás alkotásnak a szabadságát és a kedvenc színeit ábrázolja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában