Visszaesőként követte el

2022.07.06. 09:20

Betondarabokat hordott az úttestre, több mint egy évet is kaphat

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron, két megyebeli kistelepülés közötti közúton emelt betonakadállyal veszélyeztette a közlekedők biztonságát.

delmagyar.hu

Forrás: Rendőrség/ Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a vádlott 2021. június 11-én ittas állapotban három betondarabot hordott az úttestre, melyeket az út mentén, fák tövében talált. A kisteherautóval és ahhoz csatolt pótkocsival ezután ott haladó sértett nem tudta kikerülni a sávjában elhelyezett akadályokat, furgonja bal első kerekével áthajtott azokon, ami miatt a jármű gumiabroncsa és acélfelnije is megrongálódott. A járműben 55 ezer forintos kár keletkezett.

Forrás: Rendőrség/ Magyarország Ügyészsége

A vádlottat járási ügyészség különös visszaesőként elkövetett közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett valamint rongálás vétsége elkövetésével vádolja.

Az ügyészség mértékes indítványában 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a terhelt az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az esettel összefüggésben a rendőrség készített fotókat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában