Módosulnak a menetrendek

2022.07.07. 10:30

Hétfőtől tram-train jár az egyes villamos helyett

Delmagyar.hu

A 4-es villamos vágányzára augusztus végéig tart előreláthatóan, jelenleg a Szivárvány utcánál dolgoznak a síneken. Az utcáról most nem lehet kihajtani a Petőfi Sándor sugárútra, ahogy onnan behajtani sem. Fotó: Farkas Judit

A Szegedi Közlekedési Vállalat közleményben hívta fel az utasok figyelmét arra, hogy július 11-étől, hétfőtől módosulnak a villamos- és trolibusz-menetrendek. A menetrendi módosítás elsősorban a csúcsidei menetrendet érinti, és a trolik esetében csak augusztus 19. üzemzárásig él. Az üzemidő, a hétvégi menetrendek nem változnak.

A villamosvonalakat érintő egyik legfontosabb változás, hogy az 1-es villamosjáratok közlekedése megszűnik, az 1-es jelzésű tram-train közlekedik majd Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomás között. 

A 4V vonalon forgalomszervezési okok miatt munkanapokon módosulnak az indulási idők Kecskés végállomásról, emellett egyes esetekben az Anna-kúti átszállás Tarján irányban a 3-as jelzésű villamosra lesz biztosított. Átszálláskor a jegy mindkét oldalát érvényesíteni kell, a megváltott menetjegy a 4-es vonal teljes hosszában érvényes. A 4V pótlójárat módosított közlekedése a vágányzár végéig marad érvényben, ami előreláthatóan augusztus 31. üzemzárásig tart. A vonalon jelenleg is zajlanak a munkálatok, ma reggel, ahogy képünkön is látható, a Szivárvány utca le volt zárva a Petőfi sugárútnál, a síneknél munkások dolgoztak. 

A 3F-es (Tarján – Fonógyári út), 3-as (Tarján – Vadaspark) és 4-es villamos (Tarján – Anna-kút) menetrendje nem változik.

A trolibuszvonalat érintő változások egyike, hogy az 5-ös járatok munkanapokon csúcsidőben 8-12 perc helyett 20 percenként közlekednek majd, a 6-os vonali járatokkal hangolva, az 5-ös és 6-os járat közös szakaszán (Újszeged, Gyermekkórház és Vértó megállóhelyek között) 10 perces követést biztosítva.

A 8-as és a 10-es vonalon a járatok munkanapokon csúcsidőben a 10-12 perc helyett 15 percenként közlekednek.

A 9-es és 19-es vonalon a járatok Lugas utcai / Tarján, Víztorony téri indulási idejei forgalomszervezési okok miatt módosulnak, a követési idő nem változik.

A menetrendi módosításokhoz kapcsolódóan a kora hajnali és késő esti meghirdetett ki- és beálló járatok indulási idejei, a garantáltan alacsonypadlós járatok végállomási indulási idejei valamint a kora hajnali és késő esti meghirdetett ki- és beálló járatok pontos indulási ideje változhat. Eerről információkat a menetrendi kiírásokban találhatnak az utasok.

Szeged Rókus vasútállomás megállónál Békéscsaba felől érkező vonatokról a helyi járatok csatlakozását a „Szeged-Rókus vasútállomás bejárati út” megállóban megálló autóbuszok biztosítják a belváros felé (a 71-es járat minden óra 34 perckor indul ettől a megállótól  Széchenyi tér – Újszeged irányban). Arra kérik az utasokat, utazás előtt tájékozódjanak a pontos menetrendekről, amiket elérnek az SZKT honlapján

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában