SZTE

2022.07.21. 20:58

Kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat - Galéria

Kezdetben feszült, a nagy bejelentés után azonban felszabadult és zömmel euforikus volt a hangulat a Szegedi Tudományegyetem pontváró partiján. A legnehezebb a pszichológia és a jogász szakra volt bejutni.

Munkatársunktól

Az SZTE fergeteges Pont Ott Partyt rendezett a Dugonics téren. Fotó: Karnok Csaba

Csütörtökön este nyolc órakor hozták nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait. A Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott az országos programsorozathoz, amelynek keretében a felsőoktatási intézmények Pont Ott Partyt rendeztek, hogy egy feszültségoldó buli keretében együtt várják a felvételizőkkel az eredményeket. 

A Dugonics téren az izgatott fiatalokat MolnárB zenéjével és ajándékokkal – pólókkal és SZIN-belépőkkel – várták, majd Gellén Klára oktatási rektorhelyettes köszöntötte a résztvevőket. A ponthatárhúzást óriáskivetítőn közvetették, utána pedig a ValMar zenekar adott koncertet. 

A legnépszerűbb szak, amelyre a legtöbben, több mint tízezren adták be jelentkezésüket, a gazdálkodási és menedzsment (magyar nyelven: 405 pont, angol nyelven: 407 pont) volt, az ezüstérmes idén a kereskedelem és marketing (405 pont) képzés lett, a dobogó harmadik helyére pedig az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő, és idén is a legmagasabb pontszámmal bíró pszichológia (438 pont) került. 

A Top 10-es lista a továbbiakban sorrendben a jogász (436 pont), a mérnökinformatikus (280 pont), az ápolás és betegellátás (gyógytornász: 353 pont, ápoló: 280 pont), a nemzetközi gazdálkodás (angol nyelven mesterképzés: 86 pont), a pénzügy és számvitel (406 pont), a kommunikáció és médiatudomány (420 pont), valamint tizedikként a programtervező informatikus (280 pont) képzéseket tartalmazza.  Az általános orvos szakra való bejutáshoz 418 pont kellett, a fogorvostudományi karhoz 403 pont, a Gyógyszerésztudományi Karhoz pedig 360 pont volt szükséges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában