Helyi közélet

2022.07.09. 12:14

Sikeres volt a makói adok-veszek - Galéria

Szabó Imre

Nem biztos, hogy kacat, másnak értékes ajándék lehet. Fotó: Szabó Imre

Már volt is vevőm! – mondta szombaton kora reggel a makói piacon Mezei Lászlóné, aki többek között használt kártyapaklikat, régi újságokat, könyveket, ruhákat, cipőket és még egy sarokreszelőt is hozott ki a vásárra. Megírtuk: szombaton itt tartották a második makói adok-veszek börzét, ahová bárki elhozhatta otthonról megunt dolgait. Ő elsőként ruhákat tudott értékesíteni, 3-400 forintért. 

Az alkalmi árusok két padsort, illetve pluszban itt-ott még néhány helyet töltöttek meg. A gyerekeket ugrálóvár várta, aki adományozni akart, karitatív szervezetek perselyeibe dobhatott pénzt. Szólt a zene, mindenki elégedettnek tűnt, mosolygott. A piac vezetője, Szűcs Péter is, akinek a kislánya, Hanna is lelkesen kínálta megunt játékait, könyveit. 

Ha jó lesz a piac, a pénzből biciklit veszek – mondta lelkesen, miközben valaki épp megvásárolt tőle egy nyuszi alakú lufit. A legtöbben valóban az otthon feleslegessé vált holmikat hozták el, bár találkoztunk például virágárusokkal is. A leggazdagabb kínálatot Hamza Ferenc asztalán láttuk, aki a gyümölcsös táltól az elektromos kábeleken át a mellszívó berendezésig szintre mindent kínált, pár száz forintért. 

Fotó: Szabó Imre

Nyugdíjasként ingyen kaptam asztalt, így mindenképp megérte kijönni! – mondta. Persze a lényeg igazából nem is az adásvétel volt. 

Nagyon jó ötletnek tartom a használtcikk-piacot – mondta Zsiga István, aki úgy jött ki, hogy nem volt semmilyen határozott elképzelése arról, mit akar vásárolni. Inkább csak nézelődött. 

A legjobban annak örülök, hogy sok régi ismerőssel találkozom, jókat lehet beszélgetni – adott összefoglalót. A következő hasonló börzét egy hónap múlva, ugyancsak szombaton rendezik Makón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában