Helyi közélet

2022.07.29. 10:30

Tánccal és kiállítással kezdődik a Csongrádi Napok

Hivatalosan az Alföld Néptáncegyüttes szombat esti műsora nyitja meg a város nyári rendezvénysorozatát, de már a megnyitó előtt is kínálnak kulturális programot a szervezők: a Plein Air nemzetközi alkotótelep munkáiból ma este nyílik kiállítás.

delmagyar.hu

Az Alföld Néptáncegyüttes gálájával veszi kezdetét a rendezvénysorozat. Fotó: Hajdu Anikó

 Idén szabadon, minden korlátozás nélkül tudjuk megrendezni a programjainkat. Reméljük, hogy a közönség is oldottabb hangulatban élvezheti majd a kínálatot. A 42. Csongrádi Napok megnyitó ünnepségét szombaton este fél 9-kor rendezzük, amelyen városunk büszkesége, az Alföld Néptáncegyüttes műsorát tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Sporttelepen 

– közölte Hörömpöliné Víkor Katalin. A Művelődési Központ és Város Galéria vezetője hozzátette, a rossz időre is készülnek, vihar esetén a néptáncgálát vasárnap este rendezik meg.

A nyár másik kulturális zászlóshajója a Plein Air zárókiállítás lesz, a nemzetközi alkotótelepen készült alkotásokat szeptember 3-áig láthatja a közönség a Galériában.

A város életében oly jelentős borászatot is megünneplik a Művelődési Központ szervezésében: a hagyományos Borfesztivált augusztus 19-e és 21-e között rendezik meg, a szakmai programok mellett három napon át éltetik majd a finom nedűt a város főutcáján.

Mint Hörömpöliné Víkor Katalin elmondta, a városi rendezvények mellett egyéb programok is színesítik majd a nyarat. Augusztus 4-étől több éves kényszerszünet után megrendezik a fiatalok ezreit megmozgató KTN Fesztet a Körös-torokban, a Tisza Presszóban augusztus 12-én Ivan & The Parazol koncerttel készülnek, a Nagyboldogasszony Plébánia szervezésében pedig Rákász Gergely ad majd orgonakoncertet augusztus 14-én.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában