Segít a Villeroy & Boch Magyarország Kft.

2022.08.04. 11:43

A vásárhelyi református óvoda másik mosdóját is felújítják

Újabb mosdót újít fel a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch Magyarország Kft. A munkálatokkal szeptember 1-jére készülnek el.

Kovács Erika

A vásárhelyi református óvoda egyik mosdóját tavaly nyáron újították fel. Fotó: Kovács Erika

A vásárhelyi porcelángyár 2016-ban indította el társadalmi felelősségvállalási programját. Ennek jegyében elsőként a Malom utcai óvoda vizesblokkját tették szebbé, majd tavaly hozzáláttak a Bajcsy utcai a óvoda egyik mosdójának felújításához is. Azzal 2021 nyarán készültek el, akkor 5 mosdókagylót és 5 WC-t tartalmazó kisebb mosdót alakítottak át az óvodai vakáció alatt.

A cég több mint 50 éve dolgozik Hódmezővásárhelyen, munkatársaik jelentős része szülő, nagyszülő.

 2016-ban határoztuk el, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében óvodai mosdók felújításával is hozzájárulunk a város fejlődéséhez 

— mondta Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a református óvoda első felújított mosdójának avatóján, tavaly szeptemberben. Akkor ígéretet tett, hogy a másik mosdót is megszépítik. Az augusztusi szünetben a másik, nagyobb mosdó teljeskörű felújításához láttak hozzá. Kicserélik a szanitereket, a burkolatot, a csaptelepeket és a bútorokat is. 

Az 5 mosdót, 9 WC-t, egy felnőtt mosdót és tárolókat tartalmazó helyiség tervezésekor különös figyelmet kapott, hogy óvodásoknak készül, ennek megfelelően színekben gazdag és a gyermekek számára könnyedén használható megoldásokban gondolkodnak. Fontos szempont a fenntarthatóság is, így számos víztakarékos megoldás is megtalálható lesz a több csoport által használt vizesblokkban.

A munkálatok várhatóan 6 hétig tartanak, az óvoda nyári szünet után, szeptember 1- jén már birtokba vehetik a gyerekek az átalakított és megújult mosdót.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában