A szárazság és a Covid rengeteg munkát ad

2022.08.12. 10:00

Annyi tűzesethez vonultak az önkéntesek, mint tavaly összesen

Munkatársunktól

Képünk illusztráció. Fotó: Sándor Judit

Feszített tempót diktált a pandémia a fábiánsebestyéni Mentési Központnak. Az önkénteseknek tavaly a pandémia adott rendkívül sok pluszfeladatot, idén pedig a tűzesetek, amik száma már júliusban elérte a tavalyi szintet. Ennek a legfőbb oka a szárazság volt.

A Mentési Központ önkéntesekből áll, akik szabadidejükben vállalják Fábiánsebestyén őrzését, ha szükséges tüzet oltanak, műszaki mentésekhez vonulnak, vagy éppen Covid-teszteléseket végeznek. Az elmúlt évi, illetve az idei eddigi munkájukról az egyesület hivatalos közösségi oldalán jelent meg értékelés. 

– A 2021-es évben megnövekedett a beavatkozásaink száma, ami nagy terhet rótt az önkénteseinkre, viszont látható volt, hogy egyre többen bíznak és támaszkodnak a segítségünkre – áll a beszámolóban.

Tavaly kiemelkedő szerepük volt a koronavírus-tesztelésben. Mobil tesztelőcsapatot hoztak létre, házhoz mentek, hogy minden beteg minél gyorsabban kapjon segítséget, ne kelljen a városba utazniuk a tesztelés miatt.

Tavaly 14 esetben vonultak műszaki mentéshez, idén 11-szer. Az állatmentések száma 3, illetve 1 volt. Tűzeset tavaly 15 alkalommal volt Fábiánsebestyénen, idén januártól júliusig ugyanennyi. Viharkár felszámolásában 2021-ben 10-szer, idén már 7 alkalommal segítettek. 

A megszokott vonulásokon felül a koronavírus-tesztelések is a csapat feladatai közé tartoztak, több mint 200 ilyen esetük volt.

– A megbízhatóságunkat, és bevetéseink sikerességét jelzi az is, hogy a szentesi hivatásos tűzoltóság is több alkalommal kérte már a segítségünket, előfordult, hogy a mi egységeink egy része Szentes városát védte, a másik része pedig itt helyben vigyázott – olvasható az értékelőben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában