Átírta a forgatókönyvet az időjárás

2022.08.20. 17:50

Csongrád ünnepelt: az új kenyér a jövőbe vetett hit szimbóluma - galéria

Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Az időjárás Csongrádon is átírta az augusztus 20-i Szent István napi ünnepség forgatókönyvét: az esős idő miatt a Kossuth tér helyett a Nagyboldogasszony-templomban várták a megemlékezőket.

A nagytemplomban Bedő Tamás polgármester ünnepi beszédében államalapító királyunkat méltatta, kiemelve, hogy Szent István kemény, de a hazájáért mindent feláldozó uralkodó volt, aki regnálása közel négy évtizede alatt teljesen megváltoztatta az országot.

Országunkat ezerszáz éves történelme során rengeteg sorscsapás érte, amik közül akár egy is elég lett volna ahhoz, hogy megszűnjön a független, keresztény magyar állam. De az a munka, amit Szent István király uralkodása alatt végzett hite és elképzelése mellett mindig kiállva, az olyan alapot adott, hogy Európa egyik legrégebbi országa és nemzeteként ma is itt élhetünk, magyarként a Kárpát-medencében

 – fogalmazott a polgármester.

Az ünnepségre a hagyományokhoz híven a belvárosi pék, Lakatos János hozta a kenyeret, amit Topsi Bálint plébános áldott meg. Mielőtt Bedő Tamás megszelte volna az új kenyeret, kiemelte, az új kenyér egy új reményt, a jövőbe vetett hitet is jelenti. 

Aki vet, az arat is. Ebben a kenyérben megjelenik az a hit is, hogy a sok bizonytalanság, nehézség után életünk jobbra fordul, munkák családunk és egész közösségünk számára gazdag termést hoz

 – zárta gondolatait a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában