40 milliót költenek az épületre

2022.08.22. 18:30

Hamarosan kezdődhet az egészségház fejlesztése Mindszenten

Folyamatos szolgáltatással, a tervek szerint némi belső átszervezéssel újítják fel a mindszenti Egészségházat mintegy 40 millió forint kormányzati támogatásból.

Tábori Szilvia

A korábbi részleges felújítások után most 40 milliós beruházással újul meg az Egészségház. Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

Várhatóan a következő héten indul a mindszenti egészségház energetikai fejlesztése: cserélik a teljes ingatlan héjazatát, a nyílászárókat, kiépítik a napelemes rendszert, hőszigetelik az épületet. Így biztosítva a védőnői szolgálat, a házi gyermekorvosi és háziorvosi ellátás hatékony működését. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a munkálatok előreláthatóan nem, vagy csupán minimálisan befolyásolják az egészségház napi működését. A rendelést esetlegesen zavaró munkafázisokról előre értesítik a lakosságot. Eredetileg úgy tervezték, hogy a munkálatok idejére lezárják az egészségház és a Miboltunk közötti kis utca egy részét. A tulajdonosok a Kiss Ernő utca, Oncsa sor felől közelíthették volna meg ingatlanjaikat. Ám mint arról Zsótér Gábor alpolgármester lapunkat tájékoztatta: a kivitelező meg tudta oldani, hogy az egészségház két parkolójából elkerített részen helyezi el az építőanyagot. Így elkerülhető az útlezárás. 

A 2006-ban részlegesen rekonstruált ingatlanra most majdnem 40 millió forintot költenek pályázati forrásból. Akkor a nyílászárók egy részét cserélték ki, illetve megoldották az akadálymentesítést. A fogyatékossággal élők helyzetét tovább javítják a mostani fejlesztéssel: Braille-írással ellátott táblák segítik majd a tájékozódást. 

Az elnyert kormányzati támogatással a megújuló energia hasznosításáért teljes napelemrendszert építenek ki. Ehhez a mostanra rossz állapotú tetőt kicserélik, illetve jól szigetelt ajtókat, ablakokat helyeznek el az elavultak helyére, a költséghatékonyabb fűtéshez. A munkálatok utolsó fázisaként kifestik a kivitelezésben érintett belső felületet. A munkálatok valamennyi fázisa megoldható a szolgáltatások átköltöztetése nélkül. A pályázatban előírt megvalósítási határidő 2023 december. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában