Sikeresen pályáztak

2022.08.24. 19:17

Közösségi teret avattak az 50 éves szegedi lakótelepen - fotók

Kártyázni és pingpongozni is szoktak a Szentháromság utca 75. lakói. Fotó: Sándor Judit

Fotó: Sandor Judit

Sikeresen pályáztak, így lakótelepi közösségi térré alakították át a régi, kihasználatlan játszóteret az 50 éves Szentháromság utca 75. szám alatti lakótelepen élők.

Szerdán ünnepélyesen is átadták a teret, ahol Bozsóné Gulyás Margit szervező arról beszélt, hogy a szabadtéri sportok kedvelői kezdeményezték, hogy telepítsenek kültéri asztalokat és pingpong asztalt a térre, ahol korábban játékok voltak, de azok tönkrementek, a szülők pedig a közeli Mátyás téri játszótérre járnak a gyermekeikkel.

Elmondta, közösségük tagjai rendszeresen igyekeznek fejleszteni a teret, hogy az különféle programok helyszínéül szolgáljon. Minden szerdán találkozót is tartanak, ekkor beszélgetnek, kártyáznak, pingpongoznak, valamint finomságokat is sütnek ekkorra, így tettek az átadóra is.

Bozsóné Gulyás Margit megjegyezte, a lakótelep közösségének 5-6 tagja rendszeresen csinosítgatja a teret, füvet vágnak, gazolnak és falevelet gereblyéznek. Megjegyezte, most a céljuk az, hogy a térről elszállítsák a tönkrement mászókát, hiszen azt nem lehet használni, felújítani sem tudják. Az elszállításban a lakók és az önkormányzat segítségét kérik.

Az 50 éves lakótelep egyébként négy szalagházból és egy kockaházból áll, jelenleg 200 család lakja. Az öt évtizeddel ezelőtt beköltözöttek közül már kevesen vannak, az ő gyermekeik és unokáik is kirepültek, a régi lakók közül pedig sokan albérletbe adták ki a lakásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában