Ferencszállás

2022.08.04. 15:20

Megújul az egészségház teteje

Szabó Imre

A munka jó ütemben halad az egészségháznál. Fotó: Jani János polgármester közösségi oldala

Nagy volt az öröm Ferencszálláson két éve, a falunapon, akkor adták ugyanis át a falu új orvosi rendelőjét. Addig a községházán, szűkös helyen működött, és már nagyon régóta felmerült, hogy egy önálló épületben helyezzék el. 

Az egykori iskolában alakították ki végül az egészségházat, amelynek átalakítását, korszerűsítését – mivel az ehhez szükséges pénz nem volt meg egy összegben – három évvel korábban kezdték szponzorok támogatásával. A munkát végül a szőregi Mesterpatent Kft. végezte el. A műszerek vásárlására a Magyar Falu program egyik pályázata kínált lehetőséget; a 3 milliós összegből többek között defibrillátort és EKG-t sikerült beszerezni. 

Most ismét dolgoznak azon  az épületegyüttesen, ami az egészségháznak és a különféle sportolási lehetőségeket kínáló mozgáspontnak ad otthont. Ezúttal a tetőszerkezet újul meg. A beruházásra azért van szükség, mert amikor az egészségházat kialakították, a tető rendbetételére már nem maradt pénz. Most erre a célra 10 millió forintos pályázati támogatást nyert az önkormányzat. A kivitelezés augusztusban indult; jelenleg a régi cserepeket szedik le a tetőről, később értékesítik ezeket. 

 Ki kell cserélni még az ereszt is 

– mondta a polgármester, Jani János. A beruházás átadása ugyancsak falunapkor, azaz szeptember 10-én várható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában