Szegedi hírek

2022.08.27. 17:50

Péntek estig 36 főt láttak el a mentők a SZIN-en

Utolsó napjához érkezett a Szegedi Ifjúsági Napok, szombat este telt ház lesz a Partfürdőn, ugyanis minden bérlet és jegy elkelt a fesztiválra. Ez azt jelenti, hogy 25 ezer ember bulizik majd egyszerre.

Készenlétben a megye életmentői, akik eddig öt embert vittek kórházba a Partfürdőről. Fotó: Sándor Judit

Fotó: Sandor Judit

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa azt tanácsolta, hogy mindenki ragtapasszal, fájdalomcsillapítóval, szemcseppel, valamint a rendszeresen szedett gyógyszereivel érkezzen a fesztiválra. Mint mondta, jellemző, hogy a cipő által feltört láb ellátásában kell segíteniük, de az is gyakori, hogy por tapad valakinek a kontaktlencséjére, ezért fontos az előbbiekben említett dolgokat betenni a táskába.

Kérdésünkre elmondta, péntek este 8 óráig 36 személyt láttak el a SZIN-en, ebből 31 esetben a helyszínen megoldódott a probléma, 5 főt azonban kórházba kellett szállítaniuk. Az ittas fesztiválozók mellett mellkasi fájdalomra panaszkodó, valamint szívritmuszavarral küzdő személyt is elláttak.

A mentőtiszt beszámolt arról is, hogy a helyszínen 24 órában jelen van egy rohamkocsi, valamint egy gyalogőr is, aki a tömegben, a színpadok környékén található meg egészségkárosodás esetén. Éjszakára egy esetkocsi és egy mentőgépkocsi is érkezik a Partfürdőre, ahol így összesen kilenc életmentő dolgozik egyszerre.

A mentőket a Borsodi Nagyszínpad mellett, a Fonó és a bp Nagyszínpad közötti út mentén, valamint a VIP bejáratnál találják meg a SZIN-ezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában