Szentes

2022.08.12. 15:00

Teljes átalakulás alatt az iskola közösségi tere - Fotók

Megkezdődött a Pollák Antal Technikum belső megújítása, az átalakítás során két helyiség és egy folyosó összenyitásával egy teljesen új közösségi teret alakítanak ki. A modernizálás során olyan hangulatú helyet szeretnének létrehozni, mint amilyen napjaink nagy tech-cégeinél várják majd az iskolából kikerülő diákokat.

Majzik Attila

Modernebb, szebb, tágasabb. Sokat ígérnek a Pollák új aulájának látványtervei. Fotó: Majzik Attila

Teljesen megújul a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum aulája: a büfé áthelyezésével egy modern és látványos közösségi teret alakítanak ki 118 millió forintból. A korábbi, szűkös lehetőségek helyett egy tágasabb, modernebb, nyitott közösségi tér kialakítását tervezik, ami ellátja a modern kor és a diákok igényeit az iskola profiljának megfelelően: a felújítás során egy nagyobb, jól használható büfé és pihenő készül, ami iskolai rendezvények helyszíneként is jól funkcionálhat.

Előnyben a Pollák

– 2030-ig megvannak a terveink, amik azt mutatják, hogy milyen irányban szeretnénk fejleszteni az iskoláinkat. A Pollákban előre vagyunk más intézményekhez képest, mert egy energetikailag felújított épületben tudunk dolgozni, azonban az épület belső felújítása mindenképpen szükséges volt – szögezte le Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja.

Megnő a hasznos tér

A most zajló átalakítással alaposan „átrajzolják” az 1963-ban épített iskola belső megjelenését. A munkálatok során a büfé két helyiség és egy folyosó összenyitásával új helyre kerül, új burkolatok kerülnek a járófelületre és a falakra, az álmennyezetbe pedig a tanított szakmákkal dizájnban harmonizáló világítás kerül. A friss információkat nagy méretű, falra szerelt LCD monitorok fogják szolgáltatni a diákok számára.

– A felújítás során olyan közösségi teret alakítanak ki, amely mind küllemében, mind pedig tartalmában olyan környezetet teremt, mint amilyenben az itt tanuló diákok majd dolgozni fognak az informatika és távközlési és elektronika és elektrotechnika ágazatokban. Az intézményből kikerülő diákok olyan nagy cégeknél tudnak majd elhelyezkedni, ahol a munkakörnyezet hasonló lesz, mint az, amely a Pollákban jön létre a felújításnak köszönhetően – emelte ki Hegedűs Zoltán.

Már a 22. századra készülnek

– Régi vágyunk volt már egy igazi közösségi tér, nagyon éreztük a hiányát. Biztosan nem lesz egyszerű feladat megszervezni az iskola életét a tanévkezdéshez, de a látványterveket látva mindenképp megéri a munkát: már nem a 21., hanem szinte a 22. századi látvány és körülmények fogadják majd a Pollákos diákokat – jelentette ki Kovács Attila, a szentesi technikum igazgatója.

Mint ottjártunkkor kiderült, a kivitelező már dolgozik az épület átalakításán, a diákok várhatóan 2022. október végén, november elején vehetik birtokba az új közösségi teret a büfével együtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában