Feloldják a vágányzárat

2022.08.31. 13:32

Újra jár elsejétől a 4-es villamos, és drágább lett a bérlet

Az iskolakezdéssel egy időben változik a menetrend a szegedi tömegközlekedésben. A legfontosabb, hogy újra teljes vonalon jár a 4-es villamos, viszont mostantól emelkedtek a viteldíjak is.

Újra jár szeptember elsejétől a 4-es villamos, de mélyebben a zsebbe kell nyúlni, ha valaki utazni szeretne. Fotó: Karnok Csaba

Változik szeptember elsejétől a szegedi tömegközlekedés menetrendje. A városi közlekedési cég közleményében azt írta, hogy ismét végig jár a 4-es villamos Tarján és Kecskés között. A 3-as vonalon munkanapokon az alacsonypadlós járatok a korábbi 18 óra helyett 21 óráig közlekednek. A 2-es vonalon pedig az indulási időpontokat összehangolták a tramtrain menetrendjével. Fontos változás az is, hogy csütörtöktől nagyobb villamosokat állítanak forgalomba, vagyis olyanokat, amelyeken több utas is elfér.

Sűrűben közlekednek holnaptól a 8-as, 9-es, 10-es, és 19 trolik is, és továbbra is üzemel az újonnan létrejött 6-os vonal, valamint a 9-es trolibusz Bakay Nándor utcai új útvonala is megmarad.

Az mindenképpen jó hír, hogy gyakrabban indulnak a járatok, az viszont nem, hogy mostantól többet kell fizetni a tömegközlekedésért. Az általános havibérlet szeptember 1-től nyolcezer, január elsejétől 8 ezer 800 forintba kerül majd. Hasonlóan drágul a tanulóbérlet is, azért a szülőknek a korábbi 4 ezer forint helyett már 4 ezer 800 forintot kell fizetniük. Az előre megváltott menetjegy ára 320 forintról 390-re emelkedik. A járműveken elektronikusan vásárolt jegyekért is többet kell fizetni, a korábbi 370 helyett 450 forintot kérnek szeptembertől.

Bevezetik viszont a 60 perces jegyet. Ezzel egy órán belül akár át is lehet majd szállni egyik járműről a másikra. De lesz egy úgynevezett 5/30-as napijegy csomag, ami azt jelenti, hogy harminc napon belül el kell használni az öt jegyből álló csomagot. Lesz kedvezményes csoportos tanuló 24 órás jegy is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában