Három cég pályázott

2022.09.27. 07:00

A városstratégiai tanácsadó kapta meg a negyedmilliárdos munkát

257 millió forintért újítja fel Kendi Imre cége, a Z-Door rt. a városháza északi homlokzatát.

Kovács Erika

Fotó : DM archív

Három pályázóból a Z-Door Zrt. nyerte a hódmezővásárhelyi városháza északi homlokzatának és tornyának felújítására kiírt második közbeszerzési eljárást. Kendi Imre, a cég vezetője Márki-Zay Péter városstratégiai tanácsadója.

Nettó 257 millió forintos ajánlatával nyerte el a hódmezővásárhelyi Z-Door Zrt. a városháza északi homlokzatának és tornyának felújítását. 

A kiírás szerint a munkálatok az északi homlokzatra, a toronyhomlokzatokra, a torony körüljárójára és vörösréz sisakjára, valamint a főhomlokzati erkélyre, ezek meglévő szerkezeteinek felújítására, pótlására terjednek ki. A városháza hasznos alapterülete változatlan marad, az épület használati szintjein munkavégzés nem lesz. 

A kivitelezőnek kell elvégeznie minden, a vakolt homlokzatokkal kapcsolatos munkát, ideértve az ornamentika helyreállítását, pótlását, a homlokzaton lévő szerelvények, kiegészítőszerkezetek le- és felszerelését, az esetlegesen szükséges szakértői vélemények beszerzését, a felületek kiegyenlítését, alap- és fedő vakolati rétegek felhordását, a meglévő vakolatok javítását.

A pályázatot másodjára írta ki az önkormányzat. Először idén januárban, de azt érvénytelenítették, mert csupán egyetlen ajánlat érkezett egy budapesti cégtől. Az önkormányzat nyáron írta ki az újabb közbeszerzést, amire három cég nyújtotta be pályázatát. A hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft. nettó 357 millió, a budapesti EB Hungary Invest Kft. nettó 378 millió, a vásárhelyi székhelyű Z-Door Zrt. pedig nettó 257 millió forintért ajánlkozott a munkálatok elvégzésére, így utóbbi nyerte el a feladatot. A cégnek a szerződés aláírása után 10 hónapja lesz a munka elvégzésére.

Képalá: A városháza északi homlokzatát és tornyát újíttatja fel az önkormányzat. Fotó: Kovács Erika



 



 



 



 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában