Helyi közélet

2022.09.05. 20:00

A vége felé közelít az óvodaépítés

Már csak néhány hónap kell a református óvoda és minibölcsőde elkészültéhez. A munkálatok a vártnál lassabban haladtak, így a tervezett idei kezdés helyett jövő szeptemberben várják majd az első óvodásokat az intézményben.

Majzik Attila

Végéhez közelít a beruházás, egy év múlva már működni fog az óvoda. Fotó: Majzik Attila

A tervek szerint egy év múlva ilyenkor már óvodások csivitelése töri meg a csendet a Kiss Bálint utcában: a végéhez közeledik a szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség beruházása. Az egyházközség pályázati támogatással fogott neki az óvoda- és minibölcsőde építésbe, a célra 600 millió forintos támogatást nyertek el, amit csaknem 50 millió forintos önrésszel kellett kiegészíteniük.

Az épületet már idén szerették volna átadni, ez azonban a munkálatok csúszása miatt meghiúsult.

– Már április, május környékén láttuk, hogy nem a tervezett ütem szerint halad az építkezés, ezért csúsztattuk egy évvel a kezdést. A projekt a befejezéséhez közeledik. Utána van még egy másfél-két hónapos időszak, amíg a hibajegyzékben tapasztalt esetleges hiányosságokat a kivitelező kijavítja, majd aztán következik az ünnepélyes átadás. Ezt november-decemberre tervezzük, de az is lehet, hogy átcsúszik a következő évre – tájékoztatott Fehér Csaba református lelkipásztor.

Az épülő óvodának a református imaház udvarán alakítottak ki helyet. A telken egy egyszintes, körülbelül ezer négyzetméteres, U-alakú épület készül, ahol három óvodai csoportszobát és két bölcsődei szobát alakítanak majd ki, emellett pedig két szolgálati lakás is helyet kap majd a tetőterében.

A két épület szoros összeköttetésben működik majd, a köztük lévő kapcsot egy üvegfalú, „világító” folyosó jelenti majd, ezzel kötik össze a két épületet. A készülő óvoda vizesblokkját, melegítőkonyháját és étkezőjét, valamint az imaház dísztermét is közösen használják majd.

Az óvodában csoportonként huszonöt fővel számolva hetvenöt óvodást, a bölcsődében pedig két csoportban tizennégy kisgyermeket tudnak majd fogadni jövő szeptembertől.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában