Hódmezővásárhely

2022.09.13. 16:40

Átadták a közösségi élet tágas színterét

T. Sz.

Egy teljes új emelettel bővítették a Bethlen Gábor Református Gimnázium még 1960-ban épült szárnyát. Fotó: Tábori Szilvia

Még az 1960-as években kialakított, viszonylag szűk elosztású iskolai épületszárny a Modern Városok program részeként újult volna meg, végül a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium fenntartója saját költségére vállalta a beruházást. A református egyház 500 millió forinttal támogatta a kilenc hónapig tartó kivitelezést.

Bovier Hajnalka, az intézmény új igazgatója, lapunknak elmondta, hogy alkalmazkodva a beruházáshoz az előző tanév második felében átszervezték némileg a tanórák helyszíneit, illetve az udvart is csak részlegesen használhatták. Mostanra egy egész szinttel, ezzel együtt 90 négyzetméternyi oktatási területtel gazdagodott az iskola. Az érintett épületrészt akadálymentesítéssel, új vizesblokkokkal, lifttel, nyílászárókkal korszerűsítették. Kialakítottak egy tágas, két oldalán terasszal határolt, mozgatható válaszfallal két részre tagolható termet, amely a művészeti oktatásnak, közösségi programoknak, áhítatoknak is helyet adhat.

 A korábbi funkcióval, ám a sötét, apróbb terek helyett modern, világos és barátságos környezetben tölthetik idejüket diákjaik. Ráadásul a klasszikus és modern alapanyagok, a tégla, fa, üveg és fém együttes használatával a felújított szárny szépen idomul a gimnázium főépületéhez 

– hangsúlyozta Bovier Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában