Szeged

2022.09.27. 16:23

Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Szeged vasútvonalon

Meghosszabbított üzemidővel, októbertől kora reggeltől estig egész nap órás ütemben közlekednek az intercity-vonatok a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged vasútvonalon. Ezek az új járatok 7, legfeljebb 9 kocsis új intercity vonatok lesznek.

Munkatársunktól

Fotó: MÁV

Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged vasútvonalon, ahol meghosszabbított üzemidővel, októbertől kora reggeltől estig egész nap órás ütemben közlekednek az intercity-vonatok, és elérhető lesz a fedélzeti vendéglátás – ezt kedden Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára jelentette be a Nyugati pályaudvaron.

Az MTI beszámolója szerint Vitézy Dávid beszélt arról is, hogy ez a vasútvonal Magyarország egyik legforgalmasabb vonala, a járvány előtt 2019-ben 3 millió volt az éves utasszám. Egyébként a járvány előtti utasszám az államtitkár szerint visszatért, hiszen idén az első nyolc hónapban is már 1,9 millióan választották a vasutat ezen a vonalon.

Rámutatott, a kormány 39, plusz további 10 intercity-szerelvény beszerzését indítja el, ezek az új vonatok 7, legfeljebb 9 kocsis új intercityk lesznek, amelyek a MÁV-Start állományába érkező új Siemens mozdonyok mögött korszerű kocsikkal közlekednek majd. Ez azt jelenti, hogy ezzel a beszerzéssel minden intercityként közlekedő távolsági vonat korszerű, 21. századi jármű lesz Magyarországon, ezzel szeretnék népszerűsíteni és versenyképesebbé tenni a környezetbarát vasúti közlekedést.

Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója a keddi eseményen arról beszélt, hogy a céljuk az, hogy a közösségi közlekedés valós alternatívája legyen az egyéni közlekedésnek, minél többen váltsanak vonatra vagy buszra az autó helyet. Az IC+ program újabb eleme a most életbe lépő szolgáltatásfejlesztés, járatsűrítés, ami a csatlakozási lehetőségekkel az ország több pontjára biztosítja az eljutást. Tájékoztatása szerint 2023 őszétől Szabadka felé is megindulhat a személyforgalom Szegeden keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában