Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

2022.09.26. 12:38

Egyre több egyetemistát érdekel a szellemi tulajdon védelme

Háromszor annyi egyetemi hallgató volt kíváncsi 2022 első félévében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által tartott szellemitulajdon-védelmi, távoktatási képzésre, mint az azt megelőző években.

Munkatársunktól

Illusztráció: Karnok Csaba

Egyre több fiatalban fogalmazódik meg az igény, hogy még egyetemi tanulmányaik alatt átfogó ismereteket szerezzenek a szellemi tulajdon védelméről. Ez ugyanis a legfontosabb alapja saját alkotásaik, innovációik oltalmazásának, vagy éppen kezdő vállalkozásuk hatékonyabb működtetésének.

A tanfolyamokon olyan tudást szerezhetnek, amely később vállalkozóként abban segíti őket, hogy minél nagyobb gazdasági előnyük származzon az innovációikból. Így az online képzéseken alap-, közép- és felsőfokú iparjogvédelmi, illetve alap- és középfokú szerzői jogi tanfolyamokon vehetnek részt. 

A tananyag során az érdeklődők megismerkednek a szellemi alkotások formáival, oltalmi lehetőségeivel, eljárásokkal és teendőkkel, továbbá, hogy melyek a szellemi tulajdoni jogsértés fajtái, mikor érdemes titokban tartani a kifejlesztett megoldások részleteit vagy hogy miben is tud segíteni egy iparjogvédelmi szakember. Tapasztalat, hogy a végzősök munkáinak jelentős része a bemutatás után nem sokkal nemzetközi cégeknél piaci termékként jelenik meg, de abból az ötletgazda nem húz hasznot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában