Egyetemi Sport Nemzetközi Napja

2022.09.20. 16:13

Facsemetét fogadott örökbe az SZTE a sportnapon

A Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja globális programsorozathoz, amely Európában több száz egyetemen több ezer hallgatót mozgatott meg kedden.

Koós Kata

Kaliforniai gyantásciprussal gazdagodott a Füvészkert. Fotó: Karnok Csaba

Az SZTE programjainak a Füvészkert adott otthont, ahol többféle mozgásformát is kipróbálhattak a hallgatók és oktatók, például a röplabdázást, saját testsúlyos edzéseket, a görkorcsolyázást, a frizbit, a jógát. Zárásként két kilométeres futáson vehettek részt a mozogni vágyók. 

Idén a centenáriumi évhez kapcsolódva SZTE 100 – Mozdulj ki! elnevezéssel hirdetett tavaszi kihívást az egyetem, amelynek keretében legalább száz óra mozgást kellett ahhoz összegyűjteni a résztvevőknek, hogy egy fát ültethessenek a szervezők a Füvészkertben. 

Fotós: Karnok Csaba

Az eredetileg kitűzött célt messze túlszárnyalva több mint száz napnyi sportolási időt gyűjtöttek össze az SZTE volt és jelenlegi polgárai. Így a sikeresen és közösen teljesített kihívás emlékére egy régóta vágyott kaliforniai gyantásciprust tudott adományozni az egyetem a Füvészkert részére. 

A különleges növényt Rovó László rektor fogadta örökbe az SZTE nevében, aki Fendler Judit kancellárral és Görög Márta alumni ügyekért felelős rektori megbízottal együtt helyezte el az örökbefogadó névtáblát a csemete tövénél. A kancellár hangsúlyozta, a cél az, hogy a jövő évi sportnapot már a Magyarország legegészségesebb egyeteme cím büszke tulajdonosaként szervezhesse meg az SZTE. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában