A 100 milliós beruházás jövő tavaszra készül el

2022.09.15. 07:00

Fedett piaca lesz Nagymágocsnak

Kovács Erika

A Petőfi téren már épül az új piac. Fotó: Kovács Erika

Jövő tavaszra készül el Nagymágocson, a Petőfi téren a 200 négyzetméteres új piaccsarnok. A korszerű, napelemekkel fűthető épületet úgy tervezték, hogy közösségi rendezvényekre is alkalmas legyen.

A Vidékfejlesztési Program pályázatán nyertünk 100 millió forintot. A régi piacot, ami egy forgalmas útkereszteződésben van, mára kinőttük. Itt a parkolás is mindig gondot jelent. Így jött az új piac építésének gondolat

a – mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere.

A tervezett, új piacra a kistermelőket várják majd. A polgármester reméli, hogy a mostani, nehéz időkben minél többen gondolják majd úgy, hogy érdemes lenne újra gazdálkodni a kertekben és ezzel a családok a jövedelmüket is kiegészíthetnék. 

A 200 négyzetméter alapterületű vásárcsarnok téglaépület lesz, férfi, női és mozgáskorlátozotti mosdókkal. Az elektromos hálózathoz és a fűtéshez is napelemek termelik majd az áramot, így a fenntartása nem jelent plusz terhet az önkormányzatnak. Az épület, amelynek külső megjelenése illeszkedik majd a településképbe, alkalmas lesz közösségi rendezvények megtartására is.

A piacra érkezők a művelődési háznál és a polgármesteri hivatalnál állíthatják le gépkocsijaikat, az árusok számára külön parkolót építenek.

A Petőfi-tér kis területét „foglalja” el a piactér, így megmaradhat a park jellege. A kilencvenes években a település egyik legszebb zöldterülete volt, mára a régi fénye kissé megkopott. Az önkormányzat vissza kívánja adni a terület régi fényét, ezért a polgármester azt kéri, hogy akinek van régi fotója a Petőfi-térről és a parkról, juttassa el annak digitális másolatát a polgármesteri hivatalba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában