Színes programok

2022.09.11. 13:00

Ferencszállás nem a falunapon spórolt - Galéria

Falunapot rendezett a hétvégén Ferencszállás. A rendezvény végén elmaradt a szokásos tűzijáték – helyette lézershow szórakoztatta a közönséget.

Szabó Imre

Sok látványos program várta a falunap résztvevőit Ferencszálláson szombaton. Fotó: Szabó Imre

Nagyon sok település megkurtította, vagy egyenesen le is fújta falunapját a mostani, energiaválságtól sújtott hónapokban. De nem Ferencszállás, ahol a megszokotthoz hasonló programmal és színvonalon tartották meg a rendezvényt a hétvégén. 

Spórolni kell, de mi úgy gondoltuk, nem ezen fogunk

 – mondta a polgármester, Jani János. 

Mi ragaszkodunk a falunaphoz, hiszen ilyenkor együtt lehet mindenki, alkalom nyílik a beszélgetésre, az önfeledt szórakozásra

 – tette hozzá.

A rendezvény legnépszerűbb eleme hagyományosan a bográcsos főzőverseny szokott lenni. Ezúttal több mint 30 csapat vett rajta részt – és nemcsak helybeliek, szerte a megyéből érkeztek baráti társaságok. 

Mi már régóta visszajáró vendégek vagyunk, mert itt mindig jól érezzük magunkat

 – mondta az egyik, Szegedről érkezett csoport vezetője, Bánhegyi Olivér. Ők marhalábszárpörköltet főztek; délután egy óra után láttak munkához, nagyjából 5 óra kellett, hogy elkészüljenek. 

Az a titka, hogy szívvel-lélekkel kell csinálni, no meg folyton kavargatni. Oda kell rá figyelni 

– árulta el Bánhegyi úr, aki azt is büszkén tette hozzá, hogy volt olyan év, amikor ők nyerték a versenyt.

A falunapon sokféle program várta a kicsiket és nagyokat: volt ugrálóvár, körhinta, kirakodóvásár, középkori lovagi bemutató és kinyílt a nevezetes pajtamúzeum is a faluház udvarán. Egy kis kultúrát is csempésztek a napba: Gaudi Márton festőművész és barátai hozták el képeiket a faluházba.

A program szombaton este olyan sztárok fellépésével zárult, mint Miki, Niki és a Csinibabák, illetve Vastag Tamás. A rendezvény egyik újdonsága az volt, hogy ezúttal nem volt tűzijáték, helyette legalább olyan látványos lézershow szórakoztatta a közönséget. 

Úgy gondoltuk, megkíméljük a kutyákat és a környezetszennyezést is mérsékeljük 

– mondta a változtatás okáról Jani János. Az ötlet nem volt rossz, hiszen a lézeres bemutató is nagy sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában