Jelentősen nőtt a hallgatói létszám

2022.09.05. 12:50

Fogadalmat tettek a mezőgazdasági kar elsőévesei - galéria

Az előző évekhez képest sokkal több, 218 hallgató nyert felvételt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára. Az elsőévesek fogadalomtétele után Mikó Edit dékán hallgatóvá fogadta a leendő gazdászokat.

Kovács Erika

Az ünnepségen Mikó Edit dékán hallgatóvá fogadta az elsőéveseket. Fotó: Kovács Erika

Míg korábban 150 hallgatóval indítottuk a tanéveket, addig most 218 hallgató kezdheti meg tanulmányait alapképzésben és felsőoktatási szakképzésben nappali és levelező tagozaton

 – ismertette a kar beiskolázási adatait Komarek Levente az SZTE Mezőgazdasági Karának oktatási dékánhelyettese.

Idén 32 külföldi hallgató felvételizett eredményesen a kar angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki alapképzésére. Számos országból, többek között Brazíliából, Ghánából, Indiából, Indonéziából, Jemenből, Jordániából, Kínából, Laoszból, Nigériából, Pakisztánból is érkeztek fiatalok Hódmezővásárhelyre. A graduális képzések mellett posztgraduális képzéseket is indítanak. 2022 szeptemberétől a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés és a növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzés esetében zárult sikeresen a beiskolázás. A előbbire 25, utóbbira 13 hallgatót vettek fel. Összességében tehát 256 felvételt nyert új hallgatóval kezdődik a 2022/2023-as tanév a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.

Lapunknak Mikó Edit, a kar dékánja azt mondta, fontos feladatuk, hogy felkészítsék a következő generációt arra, hogy hogyan adjanak választ az intenzíven változó környezeti hatások okozta kihívásokra.

Létszámnövekedésünket részben az új szakok indításának köszönhetjük, illetve annak, hogy általánosságban is egyre nagyobb az érdeklődés a mezőgazdaság iránt. Az ágazatban is megjelentek azok a modern technológiák, amelyek ugyancsak vonzóbbá teszik a fiatalok számára a szakterületet

 – fogalmazott a dékán.

A tanévnyitó ünnepségen az elsőévesek hallgatói fogadalomtétele után a „gólyák” a dékán elé járultak, aki egy kézfogással hallgatóvá fogadta őket. A város nevében Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte az elsőéveseket. Az ünnepségen bemutatták a kar új munkakörbe lépett dolgozóit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában