Össznépi tornával indult

2022.09.09. 14:20

Közösséget kovácsoltak Szőregen

Koós Kata

Mini hamburgert készíthettek és mályvacukrot süthettek a gyerekek. Fotó: Török János

Kulturális, gasztro- és sportprogramokkal erősítette a közösségi összetartást pénteken a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Szőregen. Óvodások, iskolások és nyugdíjasok is szép számmal vettek részt a rendezvényen. 

A Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése című rendezvénysorozat legutóbbi állomása Szőreg volt. A programokkal a megyei önkormányzat célja a települések, térségek közösségeinek összekovácsolása és cselekvőképességük fejlesztése. A rendezvénysorozat keretében valósítják meg a megyei identitás erősítését. A projekt nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, a sportok fontosságára, az egészségmegőrzésre, a közös kulturális értékeink megőrzésére és hagyományaink ápolására.

A szőregi rendezvény össznépi, reggeli tornával indult a Monti Sándor parkban, amelynek keretében óvodások, iskolások, dolgozók és nyugdíjasok együtt melegítettek be a későbbi sportprogramokra. Az Alföldi Szabadidő Egyesület Hód Baranta Szakosztályának közreműködésével ugyanis kipróbálhatták az íjászat, az ostorozás és egyéb harci formák fortélyait.

A sport mellett gasztronómiai program is várta mindenekelőtt az ifjúságot, akik mini hamburgereket készíthettek, sőt mályvacukrot is süthettek. Kreativitásukat kézműves foglalkozások keretében bontakoztathatták ki, de népi játszótéren is szórakozhattak. A Magyar Vöröskereszt munkatársai elsősegélynyújtási bemutatókkal, a rendőrség közlekedésbiztonsági vetélkedővel készült a fiataloknak. A legnépszerűbb attrakció a részeg szemüveg volt a gyerekek körében. 

A rendezvény keretében a helyi termelőknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítottak a szervezők, bepillantást engedtek tevékenységükbe a Szőregi Rózsahölgyek is. A legnagyobb gyerektömeg Kovács Iván standjánál verődött össze, aki Szentesről érkezett a megyei összetartást erősítő rendezvényre, és fejtörő játékokkal kedveskedett az ifjúságnak. 

A színpadon a helyi közösségek adtak ízelítőt értékteremtő tevékenységükből. A Szegedi Vakok Otthona színjátszó körének tagjai is felléptek, a Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete meridián tornára invitálta a megjelenteket, a Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör nótacsokorral, a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai előadással készültek. Műsort adott továbbá a Jövőnkért Néptáncegyüttes, a zárórendezvény pedig a Tóth Bagi Band koncertje volt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában