Egyeztetett a püspöki kar

2022.09.12. 14:00

Lázár János: a kormány a nehéz gazdasági környezetben is stratégiai partnernek tekinti a Magyar Katolikus Egyházat

delmagyar.hu

fotó: Lázár János oldala

 A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusáról, a tanévkezdésről, gyermekvédelemről és boldoggá avatási eljárásokról is szó volt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) őszi rendes ülésén, amelyet Esztergomban tartottak - olvasható a testület MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Azt írták: a tanácskozás keretében szeptember 7-én a püspökök egyeztettek Lázár János építési és beruházási miniszterrel, aki jelezte, hogy a kormány a nehéz gazdasági környezetben is stratégiai partnernek tekinti a Magyar Katolikus Egyházat. A felek megállapodtak abban, hogy a folyamatban lévő beruházásokat befejezik, illetve, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megépítését mindkét fél kiemelt projektnek tekinti.
A püspökök áttekintették az elmúlt években a gyermekvédelemben tett lépéseket - írták, hozzátéve, hogy az MKPK irányítása alá tartozó Katolikus Pedagógiai Intézet több hazai és nemzetközi preventív programot is indított az elmúlt években, amelyek a jövőben is folytatódnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában