Lelki egészség az iskolában

2022.09.20. 08:20

Mentálhigiénés konferenciát rendeznek Vásárhelyen

Lelki egészség az iskolában címmel rendeznek pedagógiai mentálhigiénés konferenciát október 5-én, szerdán a Református Ótemplomban.

Munkatársunktól

Fotó: Tábori Szilvia

Az esemény társszervezője és házigazdája a hódmezővásárhelyi református köznevelés fennállásának háromszázadik évfordulóját ünneplő Bethlen Gábor Református Gimnázium. Az esemény nyitott, örömmel fogadják az érdeklődőket. 

A megjelenteket Bán Csaba lelkész, majd Grezsa Ferenc, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség iskolaügyi gondnoka köszönti. Délután olyan témában és címmel hallhatók előadások többek között mint a pedagógussá válás, az iskolai mentálhigiénés foglalkozások, a lovasterápia, vagy a népi kultúra oktatásának szerepe a személyiségfejlődésben. Szó lesz továbbá élettörténetek követéséről mentálhigiénés szemlélettel, vagy pályakezdő tanárok mentorálásáról. Az előadók között mások mellett olyan szakértőket köszönthetnek a vendégek, mint Kissné Hatvani Erika gyógypedagógus, lovasterapeuta, a vásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola volt igazgatója, Gyergyai Réka pszichológus Kézdivásárhelyről, Lánczi Viktória mentálhigiénés szakember Beregszászról, Dora-Tóthné Szappanos Edit tanító, népi gyermekjáték és néptáncpedagógus, hagyományismeret oktató a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolából, illetve a házigazda Bethlen-gimnázium több munkatársa.

A Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség és a KRE Buda Béla Mentálhigiénés Forrásközpont közös szervezésében tartandó eseményt 17 óra 30 perctől zárják. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában