Algyői cég készíti a járműveket

2022.09.19. 16:38

Speciális bicikliket kapnak a vásárhelyi óvodák

A Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány 34 kerékpárt adományoz a város önkormányzati és egyházi óvodáinak.

Kovács Erika

A gyerekeknek nagyon tetszett a speciális bicikli, tricikli, azonnal ki is próbálták. Fotó: Kovács Erika

A múlt pénteken adta át az önkormányzat egy ünnepségen a 100 millió forintos hitelből felújított Szent Antal utcát. Az ünnepség részeként óvodáskorú gyermekeknek kerékpáros versenyt is szerveztek, méghozzá nem is akármilyen kis biciklikkel, triciklikkel.

A versenyhez használt kerékpárok egy részét képezik annak a 45-nek, amiket a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány a város óvodáinak adományoz. Most itt, a Szent Antal utcában szeretnénk bemutatni, hogy milyen jellegű kis járművekről van szó

 – mondta az ünnepségen Berényi Károly társadalmi alpolgármester, a közalapítvány kuratóriumának elnöke.

A kerékpárok érdekessége, hogy ilyen kis gyermekbicikliket nem lehet boltban vásárolni. Az óvodásokhoz méretezett járműveket egy algyői cég, a BabaPro Kft. gyártotta. Berényi Károly elmondta, ezeket a kerékpárokat, tricikliket Magyarországon nem is forgalmazzák, Svédország a megrendelő.

Mint a cég honlapjáról megtudtuk, a skandináv ország óvodáinak már 25 éve gyártanak tricikliket, eddig több mint 10 ezret adtak el. A termékek megfelelnek az Európai Unió szabványainak, rendkívül strapabírók, vannak egy és kétszemélyesek, illetve kis markolót is láttunk a játékok között. A 45 járművet a város önkormányzati és egyházi óvodáinak ajándékozzák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában