Escapevan

2022.09.23. 17:10

Szabadulószobát hoznak Szegedre holland rendőrök

A holland rendőrség a Pécsi Tudományegyetem társszervezésével emberkereskedelem áldozataira szeretné felhívni a figyelmet az Escapevan elnevezésű áldozatvédelmi programmal.

delmagyar.hu

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A projekt következő, magyarországi állomása Szegeden lesz 2022. szeptember 24-én 10-16 óra között.‼Egy szabadulószobának berendezett lakókocsi, várja a fiatalokat és idősebbeket, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelem áldozataira. 
A résztvevők megismerik egy lány történetét, akit először Magyarországon, majd Hollandiában kényszerítettek prostitúcióra, végül azonban a hatóságok munkájának köszönhetően megmenekült. A szabadulószobából különböző feladatok útján lehet kijutni, melyek egységes célja az lesz, hogy „láthatóvá” tegyék az áldozatot, Nórát.
A holland kollégák mellett a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is várják az érdeklődőket, az Aradi vértanúk terén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában