Szentes

2022.09.30. 13:23

Új parancsnokot kaptak a műszakiak - Fotók

Október elsejétől Csurgó Attila ezredes veszi át a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnokságát. A katonatiszt ezzel a kinevezéssel hazatér szülővárosába ahhoz az alakulathoz, ahol katonai pályafutásának első húsz évét töltötte.

Majzik Attila

Október 1-től Csurgó Attila ezredes vezeti a műszaki ezredet. Fotó: Majzik Attila

Lezajlott az ezredparancsnoki beosztás átadás-átvétele a Damjanich János laktanyában: az ezredet ideiglenesen vezető Seres József alezredes átadta az ezredzászlót Csurgó Attila ezredesnek, aki október elsejétől veszi át a műszakiak parancsnokságát.

Zökkenőmentes volt a működés

Az átadó ünnepségen Fehér Csaba tábori lelkész áldása után Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője köszönte meg Seres József alezredes eddigi munkáját.

Az alezredes tökéletesen ellátta a feladatát, biztosította az ezred zökkenőmentes működését. Mind a műszaki, mind a katonai szakmát hivatásának tekinti. Lehet rá számítani, teljes tudásával fogja támogatni az új parancsnokot. Ez az emberi és bajtársi hozzáállás egy komoly biztosítékot jelent Csurgó ezredes úr és a katonai szervezet számára is, hogy az átmenet zökkenőmentes lesz

 – jelentette ki Lippai Péter dandártábornok.

Sikerült megküzdeni a kihívásokkal

Az ezred parancsnokságát átadó Seres alezredes elmondta, a katonák támogatásával közösen tudták leküzdeni a nehézségeket és kihívásokat.

Katonai pályafutásom egyik legnagyobb megtiszteltetése és felelőssége kezdődött a csapatzászló átvételével. Úgy gondolom, sikerült a kihívásokkal és nehézségekkel megküzdenünk: határvédelmi feladatokat láttunk el, hazai és nemzetközi kiképzési rendezvényeken vettünk részt, nagyon sok feladatot és munkát láttunk el. Egy jól összeszokott, szakmailag tapasztalt állomány vezetését kaptam meg Antal László ezredes, most már dandártábornok úrtól. A sikereinket az itt szolgáló katonák támogatásával és munkájával, közösen értük el, köszönet érte

 – fogalmazott az ezredparancsnokságot átadó Seres József.

Hazatér az ezredes

Az ezredzászló átvételével és meglengetésével szimbolikusan Csurgó Attila ezredes vette át a műszakiak parancsnokságát. A katonatisztnek egyáltalán nem ismeretlen terep a szentesi laktanya, maga is a műszakiaknál kezdte a pályafutását.

Katonaként keveseknek adatik meg, hogy szülővárosában töltheti pályafutásának döntő időszakát. Én a pályafutásom első húsz évét, kisebb-nagyobb megszakításokkal Szentesen töltöttem. Az elmúlt időszakban a katonai-műszaki szakterület számos területén szolgáltam hazai és nemzetközi környezetben, amely során mindig az itt, Szentesen megszerzett tapasztalatokra tudtam támaszkodni. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a műszaki ezrednek lehetek a parancsnoka. Látjuk, hogy az elmúlt időszakban milyen változások álltak be: határaink mentén egy háború zajlik, ami a magyar honvédség minden alakulatára feladatokat ró, újabb kihívások jelentkeznek. Én azt tudom ígérni, hogy a katonáinkkal, mint ahogy eddig is, hogy ha arra szükség van, készen álljunk a haza védelmére

 – szögezte el a műszaki ezred új parancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában