Nincs közmunkás, nincs aki jelentkezne a feladatra

2022.10.12. 18:48

A közösségi épület tetőszerkezetének felújítása 2,4 millióba került Szikáncson

Közmeghallgatással egybekötött részönkormányzati ülést tartottak szerdán délután Szikáncson. Az ülésen szóba került a településrész közterületeinek rendezettsége.

Kovács Erika

A részönkormányzat többek között a közterületek állapotáról tanácskozott. Fotó: Kovács Erika

– Valamilyen oknál fogva az önkormányzat ma reggelre lenyírta a füvet a közterületek egy részén – mondta Benkő Zsolt, részönkormányzati elnök. A lakosok remélték, hogy valamikor folytatódik a munka.

Az elnök beszélt a településrész hosszú távú terveiről is, amelyek között a középületek – az Ács Lajos utca világításának –, a Petőfi utca árokrendszerének fejlesztése, Szikáncs szennyvízelvezetésének megoldása, az összekötőutak útalappal való ellátása, az óvoda udvarán játékok kihelyezése és a kispiac lefedése is szerepel.

Nemrégiben elkészült az Ács Lajos utcai közösségi épület tetőzetének felújítása. A 2,4 millió forintból a teljes áthajtásra nem futotta, azokon a részeken végzett munkálatokat a megbízott mester, amelyek beáznak, volt, ahol a cserépléceket is ki kellett cserélni. Néhány héttel a munkálatok elvégzése után azonban már újból elcsúszott néhány cserép, amit kijavíttattak.

A helyi lakosság azt szeretné, ha megoldott lenne a heti rendszeres orvosi ellátás és a gyógyszereik kiváltása, hogy egy 300 forintos gyógyszerért ne kelljen Hódmezővásárhelyre utazniuk. A lakosok rákérdeztek arra, hogy lesz-e közmunkása Szikáncsnak, kiderült, nincs, aki jelentkezne erre a feladatra.

A közmeghallgatáson kiderült, idén Halloween rendezvényt tartanak, de télen, a magas energiaárak miatt nem terveznek Szikáncson programokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában