Mielőbbi intézkedés kell

2022.10.16. 08:40

Árvízbiztonságot kiemelten veszélyeztető hibát találtak Algyő és Sándorfalva között

Kedden leengedik a főcsatorna vizét, majd megkezdik a zsiliptábla javítását.

delmagyar.hu

Fotó: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Pár nappal azt követően, hogy befejeződött, így ismét vízzel került feltöltésre az Algyői-főcsatorna, sőt fél tonna pontyot is telepítettek, levelet kapott a megyei horgászszövetség a területileg illetékes vízügyi hatóságtól. Benne csupa rossz hírrel:

"Tisztelt Elnök Úr!
Tájékoztatom, hogy a 2022. évi ár- és belvízvédelmi művek felülvizsgálata során az algyői szivattyútelep gravitációs kivezetésének zsiliptábláinál az ellenőrzés műszaki hibát tapasztalt.
Mivel az árvízbiztonságot kiemelten veszélyeztető hibáról van szó, így az intézkedéseket mielőbb meg kell tennünk az alábbiak szerint:
Kérjük, hogy 2022.10.17-én hétfő reggeltől ne engedjenek vizet az Algyői főcsatornába a Sándorfalvi zsilip és a Tisza folyó közötti szakaszra.
Az ATIVIZIG hétfőről kedd reggelre minimálisra csökkenti a főcsatorna ezen szakaszának a vízszintjét.
2022.10.18-19-én a zsiliptábla előzetes javítása megkezdődik.
Amennyiben ez sikerrel jár, úgy terveink szerint 2022.10.20-tól újra lehet vízforgalmazás a főcsatornában.
Ezúton szeretnénk előre jelezni, hogy a javítás ellenőrzését 2022.11. 28-30 közötti időpontban kívánjuk megtartani.
Ezt megelőző napokban szintén teljesen le kell üríteni a főcsatornát, amikor az említett napokon ellenőrző vizsgálatokat kell végeznünk.
A fentiekben való együttműködésüket előre is köszönjük!

Ezt megelőzően, mint beszámoltunk róla, a vízművek ellenőrzése és szemléje miatt leengedték az Algyői-főcsatornát, melynek végeztével a medret ismét feltöltötték, csütörtökön haltelepítésre is sor került. A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége ide 500, a Salakos csatornába pedig 800 kilogramm összsúlyban telepített pontyot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában