Fontos változások

2022.10.21. 20:30

Elkezdődik hétfőn a Budapesti körút harmadik, utolsó szakaszának felújítása

2020-ban újították fel uniós és önkormányzati forrásból a Budapesti körút első szakaszát a Csillag tértől a Víztorony térig; burkolatot cseréltek, buszsáv létesült, busz- és trolimegállókat újítottak fel.

delmagyar.hu

Fotó illusztráció: googlemaps

2021-ben a második ütemben újították fel a Budapesti körút Víztorony tértől az Űrhajós utcáig tartó szakaszának burkolatát és ahol szükséges volt, a szegélyeket is. Ez bruttó 25 millió forintba került önkormányzati költségvetésből - írja tájékoztatásában az önkormányzat.

Október 24. hétfőn szintén önkormányzati forrásból elkezdődik a harmadik, egyben utolsó szakasz felújítása, az Űrhajós utcától a József Attila sugárútig bruttó 71 millió forint értékben. A munkálatok tervezetten és időjárástól függően november végéig tartanak, jelentős forgalmi változásokkal járnak. A környékben élők és közlekedők megértését és türelmét köszönjük. A kivitelező Colas Zrt. lemarja a régi burkolatot, ahol szükséges, útalapot és szegélyeket is cserél, végül új aszfaltburkolatot készít.

Szombattól kihelyezik a terelőtáblákat és hétfőtől tervezetten november végéig a következő forgalmi változások lépnek érvénybe:

· A Budapesti körút – Makkosházi körút irányban csak egyenesen haladhat majd a forgalom, egy-egy sávon,

· a Budapesti körútról a belváros felé átmenetileg tilos balra kanyarodni, kerülni a Szamos utca – Retek utca felé lehet,

· a Budapesti körútról az Algyői út felé jobbra sem lehet kanyarodni, helyette a terelő útvonal a Sólyom utca–Csorba utca–József Attila sugárút felé vezet,

· a belvárosból kifelé menet a József Attila sugárútról sem lehet jobbra lekanyarodni a Budapesti körútra, kerülni a Retek utca irányában lehet,

· a buszmegállóhelyeket átmenetileg áthelyezik a Budapesti körútról a csomópont túloldalára, a Makkosházi körútra,

· az Űrhajós utcába a munkálatok idején a Budapesti körút irányából tilos lesz behajtani. Az Űrhajós utcát a Csorba utcán keresztül lehet megközelíteni és az eddigi egyirányú szakasza ideiglenesen kétirányú lesz.

Megértésüket és türelmüket köszönjük. - írják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában