Idősek otthona

2022.10.18. 17:18

Gémes: Mindszent mindent megtett az idősekért

Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke Zsótér Károly mindszenti polgármesterrel folytatott megbeszélést a folyamatban lévő pályázatokról, például a bölcsődeépítésről, az útfelújításokról és a kerékpárút építéséről.

Kovács Erika

Fotó: Gémes László Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke oldala

 Egyeztettek az idősek otthona körül kialakult helyzetről is. Kiadott közleményében leszögezte, Mindszent ingyen biztosítja az épületet a Márki-Zay Péter vezette társulás intézményének. Ebben az évben 18 millió forinttal járultak hozzá a 20 fős otthon működéséhez, vagyis minden ellátott után évi 900 ezer forinttal. Kiemelte, Márki-Zay Péter a társulás elnöke megszorításokat vezetett be, amivel az általa irányított szervezet kiadásait kívánta csökkenteni. „Az egyik ilyen a Mindszenten működő bentlakásos idősek otthona téli rezsiköltségének megspórolása. Ezt úgy tudnák elérni, hogy ebben az időszakban Hódmezővásárhelyre vinnék be az időseket. Ezekből a tényekből egyértelműen kiderül, hogy Mindszent város vezetése mindig az idősek oldalán áll és a békés megoldásokat keresi, folyamatosan biztosítja az idősek otthona működéséhez szükséges feltételeket, forrásokat. A probléma ott kezdődött, amikor megjelent Márki-Zay Péter és politikai hasznot akart húzni az idősek ellátásából is!” – hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában