Energiatakarékosság miatt

2022.10.19. 08:20

Költözni kényszerülnek a kertbarátok

Energiatakarékossági intézkedések miatt ideiglenesen bezárják a város egyik legrosszabb állapotban lévő kulturális színterét, a Móricz Zsigmond Művelődési Házat. A Király István Kertbarát Kör több mint 50 éven át működött az épületben, a bezárás miatt azonban most új helyet kellett találniuk maguknak: a csoport a Gólyás-házban találkozik majd ezentúl.

Majzik Attila

Energiatakarékossági okok miatt kell elhagyniuk a Móriczot. Fotó: Majzik Attila

– Amióta mi kertbarátok vagyunk, azóta ebben a házban működtünk. A többi egyesülethez hasonlóan mi is nemrég kaptuk a hírt, hogy egy másik helyet kínáltak fel nekünk. Ennek először nem örültünk, váratlanul ért minket. Szomorúak voltunk, sok mindenen elgondolkodtunk, de miután a csapattal közösen megtekintettük az új helyünket, mindjárt szebb és reménytelibb lett a világ – tájékoztatott Tóth Sándorné, a Király István Kertbarát Kör elnöke.

Miután a Móricz Zsigmond Művelődési Házhoz minden tagnak személyes emléke fűződik, ezért érzelmes búcsút vettek a nekik évtizedeken át otthont adó helytől.

– Mi 53 éve vagyunk együtt, minden előadásunk, rendezvényünk itt zajlott, úgyhogy az egyik szemünk sír, a másik nevet. A Gólyás-ház borház részében kaptunk helyet, ami tetszik nekünk. Remélem, hogy az új helyen is sikerül továbbra is fenntartani magunkat, és tovább tudunk működni – mondta el a jövőről a kertbarátok elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában