Szegedi hírek

2022.10.26. 12:09

Mindenszentekre készül az egyházmegye Szegeden

Szentmisékre, közös imádságokra invitálja a híveket mindenszentek és halottak napja kapcsán a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szegeden, illetve sírokat is szentelnek. A Dugonics temetőben pedig imádkoznak és mécsest gyújtanak a világháborúkban elhunyt áldozatokért.

Munkatársunktól

Az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban az elhunytak üdvösségéért felajánlott énekes zsolozsmára is hívják a híveket. Archív fotó: Török János

Fotó: Török János

Mindenszentek ünnepén, november elsején 10 és 18 órakor lesz szentmise a dómban, az esti szentmisét Kiss-Rigó László püspök celebrálja. Azt követően Kondé Lajos plébános vezeti a vigíliai szertartást, amely keretében a plébánia közösségének elhunyt tagjaiért imádkoznak. Másnap, november 2-án, halottak napján a 10 órai mise keretében a Szegedi Dóm Látogatóközpont urnatemetőjében elhelyezett elhunytakért lesz közös imádság.

November 1-jén, 14 órakor az újszegedi temetőkápolnánál, a Szőregi út 85. szám alatt igeliturgia lesz, majd a helyi lelkipásztorok a temetőgondoknál jelzett előzetes kérés alapján megszentelik a sírokat.

Mindenszentek ünnepén, a Rózsa utcai Dugonics temetőben 14 órakor igeliturgia keretében emlékeznek meg a felsővárosi plébánia közösségének elhunytjairól. Aznap 17 órakor lesz szentmise a Szent Miklós templomban. Halottak napján szintén 17 órakor kezdődik az emlékező gyászmise, amely után a hívek a templomkertben található emlékműnél imádkoznak és mécsest gyújtanak a közösségnek az I. és a II. világháborúban elhunyt áldozataiért.

A móravárosi Szent Kereszt templomban november 1-jén, a 16 órakor kezdődő szentmisére várják a közösség tagjait. Halottak napján ugyancsak 16 órakor lesz gyászmise, amelyen a plébánián korábban szolgált lelkipásztorokért, valamint az elhunyt hívekért imádkoznak.

November 1-jén az újszegedi a Torontál téri Árpád-házi Szent Erzsébet templomban a 18 órai ünnepi szentmisét követően az elhunytak üdvösségéért felajánlott énekes zsolozsmára hívják a híveket.

A Belvárosi Plébánia közössége az idén is megtartja a halottak napjának vigíliáján kezdődő kilencedet, amelynek keretében november 1. és 9. között az este 6 órakor kezdődő szentmisét a plébánia közösségéhez tartozó hívek elhunyt szeretteiért ajánlják fel a dómban. A halottakért felajánlott ima, különösen a szentmise áldozatában való megemlékezés a halálon túli összetartozás és szolidaritás kifejezése.

Ünnepi nyitva tartással várja a hozzátartozókat a Szegedi Dóm Látogatóközpont urnatemetője is. A rokonok, ismerősök október 29-én, 30-án és 31-én 9 és 18 óra között, míg november 1-jén és 2-án 9 és 19 óra között helyezhetik el a kegyelet virágait az intézményben található urnafalnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában