Kistelek

2022.10.19. 16:40

Október 30-án lehet az első istentisztelet

Az új és egyben első kisteleki református templomban október 30-án szeretnék az első istentiszteletet tartani. Ehhez már csak a belső bútorzat hiányzik, az épület elkészült, megtörtént a műszaki átadás-átvétel is.

Imre Péter

Elkészült a kisteleki református templom, rövidesen birtokba vehetik a hívek. Fotó: Imre Péter

– Az építkezés befejeződött, a kisteleki templom elkészült, a műszaki átadás-átvétel is lezajlott, megérkezett róla a jegyzőkönyv és már csak az utolsó simításokat végzik a szakemberek – tudtuk meg Sipos Ete Zoltántól, a Szeged-Újszegedi Református Egyházközség lelkipásztorától. A most Szabó János vezette kisteleki közösség, mely a legutóbbi népszámláláskor mintegy 110 fős volt, ugyanis hozzájuk tartozik.

Az évekkel ezelőtt 120 millió forintról indult költségvetés 280 millióra hízott, többek között az építőanyagok folyamatos drágulása miatt. A büdzsé négy tételből állt össze: állami nyertes pályázat, Tiszántúli Református Egyházkerület segítsége, helyi önkormányzati szerepvállalás és a hívők adománya. A kivitelezés idén januárban kezdődött és a közelmúltban zárult.

Fotós: Imre Péter

– Ahhoz, hogy belakhassuk és megtarthassuk az első istentiszteletet – október 30-án, vasárnap 11 órától szeretnénk – még a berendezés hiányzik, vagyis székek, padok, úrasztala és a szószék, szeretnénk kialakítani ruhatárat és hangosítást is – sorolta Sipos Ete Zoltán. Hozzátette: a teljes projekthez még fel kell építeni a paplakást, a gyülekezeti termet és a lelkészi hivatalt – de ezekre még nincs pénz, a megvalósításhoz pályázni kell forrásra.

Az első istentiszteletig magánháznál talál otthonra a kisteleki gyülekezet, és a már említetteken kívül hátravannak a kertészeti munkák és a telek bekerítése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában