Polgármesteri vélemény

2022.10.17. 17:30

Tovább bonyolódik a mindszenti otthon ügye

Zsótér Károly szerint Márki-Zay Péter, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke adott megbízást a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonát is üzemeltető Kapcsolat Központ igazgatójának, hogy készítsenek költséghatékonysági tervet, amiben több intézmény összevonása szerepel, többek között a mindszenti idősek otthona és a Kovács-Küry Időskorúak Otthona összevonása.

Kovács Erika

A mindszenti idősotthon lakói november 1-től Vásárhelyre költöznek a Kovács-Küry intézménybe. Fotó: Zsótér Károly oldala

Mint lapunk is megírta, a mindszenti testület úgy döntött, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulathoz (HTKT) tartozó idősek otthonát november 1-jétől átmenetileg a vásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonába költöztetik, az intézményben foglalkoztatott személyzet is ott folytatja a munkát. Ezzel 3,5 millió forintot takarítanak meg. A múlt héten csütörtökön Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a HTKT elnöke Mindszenten tartott lakossági fórumot, ahol kijelentette, félreértés, hogy a HTKT szeretné bezáratni a mindszenti idősek otthonát. Gyűjtést indított a 3,5 millió forint előteremtésére, a fórumot szervező Jancsovics Attila volt önkormányzati képviselő pedig demonstrációt hirdetett csütörtökre.

Hétfőn Zsótér Károly a fórumon elhangzottakra közleményben reagált. – Rendkívül szomorúnak tartom, hogy politikai haszonszerzésre használják az időseinket. Mindszent Város képviselő-testületét támadják, miközben a tényeket elhallgatják – írta.

Kijelentette, Márki-Zay Péter, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke maga adott megbízást a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonát is üzemeltető Kapcsolat Központ igazgatójának, hogy készítsenek megtakarítási, költséghatékonysági tervet. Ebben több intézmény összevonása szerepel, többek között a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonának és a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának összevonása is.

– A mindszenti képviselő-testületnek sürgősséggel kellett tárgyalni az ügyet, hiszen az összevonáshoz késve kértek hozzájárulást, és a testületi ülést követő hétfőn már napirenden volt a döntés a HTKT ülésen. A város vezetői az idősek érdekeit szem előtt tartva hozták meg az összevonást elfogadó döntésüket. Az összevonást Márki-Zay Péter kezdeményezte, most pedig a mindszenti képviselő-testületre mutogat. Nekünk a mindszenti idősek biztonsága az első, ezért a továbbiakban sem kívánunk a zavarkeltés részévé válni – fogalmazott Zsótér Károly.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában