Csongrád

2022.10.17. 18:50

Új tagokat várnak a helyi csoportok

A rendezvényeken kívül is zajlik az élet Művelődési Központban: a színtársulatok próbái mellett táncórákkal is várják az érdeklődőket, az idősebb korosztály a nyugdíjas csoportjaik valamelyikében találhat magának társaságot, de az egészen piciknek is kínálnak programot.

Majzik Attila

Fotó: DM archív

A központban több csoport is működik, amelyekhez kortól függetlenül lehet csatlakozni: a Röpülj Páva Kör és a László Imre Baráti Kör, a Stéhlik Lajos Képzőművészeti Kör és a Hagyományőrző Kézimunka Szakkör is szívesen fogad új tagokat. A kézimunka szakkörben jó szívvel látják azokat, akik csatlakozni szeretnének hozzájuk. A körnek jelenleg körülbelül tucatnyi tagja van, de a létszám folyamatosan változik. Sokan tanulni jönnek a csoportba, mások akkor ugranak be, ha elakadtak egy mintával és tanácsra van szükségük. A szakkör tagjai összetartó társaság, együtt járnak kikapcsolódni, megköszöntik egymást az ünnepnapokon, a közös hobbinak köszönhetően jó közösség alakult ki.
Ahogy a szakkör vezetője, Kádár Lászlóné Márta fogalmazott, a kézimunkának gyógyító hatása is van.
– Maga az elkészült alkotás is a szépsége a horgolásnak, de léleknyugtató is: eltereli az ember gondolatait. Gyógyító hatással van az ember fizikai, szellemi és lelki állapotára is – állítja Mártika néni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában