Szegedi hírek

2022.11.14. 14:00

A fiatalok világának új kihívásait vizsgálták

Az ifjúság világát vizsgáló kutatásokat ismertettek, illetve a fiatalokkal foglalkozó szervezeteket mutattak be hétfőn a SZAB Székházban, ahol immár 10. alkalommal szerveztek ebben a témában konferenciát. A rendezvény fókuszában a fiatalok problémái és azok lehetséges megoldásai álltak.

Munkatársunktól

Tizedik alkalommal rendeztek ifjúságügyi konferenciát Szegeden. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Az ifjúságügy új kihívásairól szólt az az egész napos konferencia, amelyet hétfőn rendeztek meg a SZAB Székházban. Immár tizedik alkalommal szerveztek ilyen tematikában szakmai programsorozatot Szegeden. Jancsák Csaba, a SZAB Szociológiai Munkabizottságának elnöke köszöntőjében elmondta, a rendezvényen különböző szakterületek képviselői folytatnak párbeszédet és mutatják be eredményeiket.

Fotós: Karnok Csaba

Zakar Péter, a SZTE rektorhelyettese megnyitó előadásában arról beszélt, az emberi társadalom történetét végigkísérő jelenség, hogy az idősebb generáció szembe fordul a fiatalsággal. Példaként említette a lakóközösség nyugdíjasát, aki azért bosszankodik, hogy a gyerekek letapossák a füvet.

– Éppen ezért fontos, hogy legyenek olyan érintkezési pontok, amelyeken keresztül a generációk meg tudják tartani a kommunikációt – fogalmazott. Hozzátette, ez az előadássorozat hozzásegíti a tudományos életet, hogy új kérdéseket és válaszokat tudjon megfogalmazni a 21. század ifjúságpolitikájában.

Fotós: Karnok Csaba

A nap folyamán szó esett többek között az alfa generáció munkaerőpiaci kihívásairól, az internetfüggőségről, illetve a közösségi szolgálattal kapcsolatos motivációkról is, de bemutatták az Erzsébet-táborokat, a Nemzeti Ifjúsági Tanácsot, a Szegedi Tudományegyetem Társadalmi Felelősségvállalás Kompetencia Központját és a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumot is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában