Nincs chip a németjuhászban

2022.11.02. 19:30

A gáton kóborló kutya gazdáját keresik

Olykor napokba, hetekbe telik, mire be tudnak fogni egy-egy kóbor állatot. Legutóbb a körtvélyesi gátnál sikerült egy fiatal németjuhász kutyát megszelídíteni. Az Igéző Állatvédő Egyesületnél várja egyelőre a gazdáját.

Tábori Szilvia

Egyelőre keresik a németjuhász gazdáját. Fotó: Igéző Állatvédő Egyesület

Napokig barátkozott a körtvélyesi gátnál kóborló, kezdetben igen bizalmatlan németjuhász kutyával Olasz László gátőr. A befogott jószágot a vásárhelyi Igéző Állatvédő Egyesület vette gondozásba. Mint azt lapunknak Bodrogi Jolán, a szervezet elnöke elmondta: a végtelenül kedves, szófogadó fiatal kan kutyában nem találtak azonosító chipet. A következő hetekben biztosan náluk lesz, egyelőre gazdája jelentkezését várják. Ha senki nem jelentkezik érte, új, megbízható helyet keresnek neki. 

Fotós: Igéző Állatvédő Egyesület

Nem ez az első eset, hogy csak kitartó munkával tudtak befogni kóborló kutyákat; a félszeg, a korábban gyakran bántalmazott állatok tartanak az emberi közelségtől. Némelyik idővel, főként az éhség miatt, megenyhül és elfogadja a segítséget. Szeptember közepén három hétig, hatalmas területet bejárva kerestek egy sérült kutyát a Rárósi út környékén, több civil bejelentés nyomán követték. Végül önkéntes segítőkkel sikerült befogni és ellátni; Brúnó névre keresztelték. Szintén civilek kértek segítséget korábban, Mindszenten szemetes zsákban kirakott néhány hónapos kutyáknak. Két fiatal lány hallotta meg a síró hangokat, két apróság kiszabadult a bekötözött zsákból, így maradtak életben.  

Az Igéző Állatvédő Egyesület vezetője a civil összefogásban bízik. Az anyagi és tárgyi adományok fogyatkoznak, a kisebb összegeket pedig sokan szinte szégyellik. Pedig még az ötszáz forint is nélkülözhetetlen a menhely működéséhez. Ráadásul gyakran sérült, azonnali orvosi segítségre szoruló állatot fogadnak. Ilyen volt Hero is, akinek testét komoly sérülések borították. A fején lévő ütésnyomból arra következtettek, hogy meg akartak szabadulni tőle. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában