A polgármester lemondását követelték

2022.11.06. 17:01

Tiltakozó vonulást szerveztek Mindszenten az idősotthon tervezett elköltöztetése miatt

Az idősek otthona téli időszakra történő elköltöztetése miatt tiltakoztak vasárnap délután Mindszenten. A demonstrálók a városháza előtt gyülekeztek, majd a polgármester és több képviselő háza elé vonultak és a politikusok lemondását követelték.

Kovács Erika

A megmozdulást Jancsovics Attila volt képviselő szervezte. Jancsovics azért mondott le, mert nem értett egyet azzal, hogy az idősek otthonát átmenetileg Hódmezővásárhelyre költöztessék.

– Városunkban továbbra sem csillapodnak a kedélyek. Annak próbálunk hangot adni, hogy sok olyan dolog van, amivel nem értünk egyet. Az idősek otthona felett továbbra is fekete felhők gyülekeznek – mondta Huszka Gábor, az egyik felszólaló, aki az önkormányzat kommunikációját kritizálta. Véleménye szerint, ha felkészítenék a lakosságot a nagy horderejű döntésekre, akkor nem lenne szükség az ilyen megmozdulásokra. Furcsának nevezte, hogy a képviselő-testület azt kéri az idősotthont működtető Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Tanácstól (HTKT), hogy az alapító okiratban egy főre redukálják április 30-ig az idősotthon lakóinak számát. Ezt, mint korábban megírtuk, azért lépte meg a képviselő-testület, hogy az átmeneti időre ne veszítse el az otthon a működési engedélyét.

Jancsovics Attila hangsúlyozta, meg kell akadályozni a költözést. 

– Húsz idős emberről van szó, akik 20 százaléka nem fogja túlélni a költözést. Azért kell harcolnunk, hogy az idősotthon 2023. december 31-ig ebben a formában maradjon. Ha az önkormányzat nem képes megtalálni a további működtetési formát, akkor lakossági összefogással keressük meg mi! – mondta. 

Huszka Gábor azt kérte, a tiltakozó vonuláson senki ne hőbörögjön, kiabáljon, szidalmazzon, csak kulturáltan mondjanak véleményt. A menet először a polgármester Vajda utcai otthonához vonult. Ott azt skandálták, hogy „Mondjon le!”, de bekiabálták azt is, hogy „Gyere ki, mert mi megyünk be!”, Takarodj!”, „Kapja be!”. A tiltakozók ezt követően Pálinkó Mihály, Pálinkó György Vince képviselők és Zsótér Gábor alpolgármester lakása elé is vonultak.

A tervekkel ellentétben a tiltakozók Pálinkó Vincéhez és Zsótér Gáborhoz már nem mentek el.

Címkék#mindeszent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában