Sajtótájékozató

2022.11.11. 09:59

Álságos a Momentum a Fidesz szerint

Tápai Péter emlékeztetett, hogy a baloldal sem az élelmiszerek, sem a rezsi árának befagyasztását nem támogatta, viszont rejtélyes dollármilliókért cserébe teljes gőzzel támogatja az áremelkedést okozó brüsszeli szankciókat

Suki Zoltán

A baloldal nem támogatta a rezsiárak befagyasztását. Fotó: Gémes Sándor

– Ha Donáth Annán múlna, akkor az égvilágon semmi nem szabna határt a szankciós élelmiszer- és energiaár-emelkedésnek, és a magyar családok már rég magukra lettek volna hagyva – jelentette ki a szegedi Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján. Tápai Péter emlékeztetett, hogy a baloldal sem az élelmiszerek, sem a rezsi árának befagyasztását nem támogatta, viszont rejtélyes dollármilliókért cserébe teljes gőzzel támogatja az áremelkedést okozó brüsszeli szankciókat.

– A Momentum álságos és szemforgató módon a kormányt vádolja manipulációval és szemfényvesztéssel annak ellenére, hogy a legújabb plakátkampányuk is ékesen bizonyítja hogy az őket pénzelő tanácsadók már a megtévesztés, a félrevezetés és a behálózás teljes eszköztárát alkalmazzák, hogy a magyar társadalmat félrevezessék – fogalmazott a frakcióvezető.

Tápai Péter hozzátette, a momentumosok az hirdetik, hogy náluk az igazság, amikor nap mint nap a háború folytatását és az elhibázott szankciók erőltetését szorgalmazzák.

– Eközben a magyar embereket egyedülálló intézkedések védik a szankciós áremelkedéstől, hiszen a magyar lakosságnak a legalacsonyabb a gáz és az áram ára, és a kormány szerdai döntésének köszönhetően további élelmiszerekre is életbe lépett az árstop – mondta Tápai Péter.

A szegedi Fidesz egyben felszólította a Momentumot, hogy hagyjon fel hazug kampányával, és energiáikat inkább arra fordítsák, hogy brüsszeli elvtársaikat meggyőzzék, hagyjanak fel a háború támogatásával és az értelmetlen szankciók erőltetésével.

A Momentum plakátjain egyebek mellett az szerepel, hogy a Fidesz mindenkit átvert a választási ígéreteivel.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában