Beázott

2022.11.04. 08:20

Felújítják a sportcsarnokot Kisteleken

A beázások miatt szigetelik a kisteleki sportcsarnok tetejét, illetve új, sportolásra is alkalmas teret alakítanak ki benne, külön bejárattal, öltözőkkel és mosdókkal. A beruházás már idén startolhat, az átadás hivatalos határideje 2023. december 31., de már nyárra szeretnék befejezni az építkezést.

Imre Péter

A sportcsarnoknak ezen a felén zajlanak majd az átalakítások, valamint a tetőcserepeket is kicserélik az épületen. Fotó: Vass Rózsa

– Sportcsarnokunk felújításának teljes költségvetése 44 millió forint, amire a Kistelek Város Művelődéséért és Sportéletéért Közhasznú Közalapítvány pályázaton nyert 39,5 milliót, a fennmaradó rész, a mintegy 4,5 millió forint az önerő – tudtuk meg Vass Rózsa projektmenedzsertől.

A volt OTP-kirendeltség felőli oldalon megváltoztatják a belső teret, sportolásra is alkalmas, multifunkciós közösségi teret alakítanak ki külön bejárattal, öltözőkkel, vizesblokkal. A tetőrész a folyamatos beázások miatt rekonstrukcióra szorul, a cserepeket teljesen leszedik, valamint az elkorhadt oromdeszkákat is kicserélik. A régi cserepek visszakerülnek majd a helyükre, alattuk viszont egy újfajta és bevált technológiájú szigetelést alakítanak ki, ez véd majd a beázásoktól. 

A sportcsarnok eddig már több versenynek, bemutatónak és bálnak adott otthont. A „Közép-Európa legnagyobb ragasztott faszerkezetű csarnoképülete” címet is viselő épületet 2002. augusztus 18-án adták át a város lakosságának. Alapvető funkciója szerint a rekreáció, szabadidő és versenysport lehetőségeit biztosítja, amibe beletartozik az iskolai és diáksport, az amatőr szabadidősport, valamint az amatőr és profi versenysport. A helyi adottságokból következik, hogy a helybeliek többsége rekreációs és szabadidős céllal veszi igénybe a csarnok szolgáltatásait, amelyhez szinte „tapad” a termálfürdő, közös bejárattal.

A város központjában fekvő létesítmény nem csak a sportot szolgálja, rendezvénytermei kiváló lehetőséget biztosítanak közösségi programok, előadások, konferenciák, kiállítások, színházi előadások, vásárok megtartására. Ezt már évek óta tapasztalhatják a különböző rendezvényeken a kistelekiek.

– A kiválasztott kivitelező még idén szeretne kezdeni és elvégezni valamennyi munkát. A befejezési határidő 2023. december 31., de azt szeretnénk, ha már nyárra elkészülne és birtokba vehetné a lakosság – mondta Vass Rózsa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában