Szegedi hírek

2022.11.03. 20:36

Hatszáz millió forintba kerül Lara gyógykezelése

Két és fél évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak egy Floridában élő, szegedi gyökerekkel is rendelkező kislánynál az amerikai orvosok. Azonnal megkezdték az életmentő kezeléseket, a biztosító előzetes számítása szerint ez 1,5 millió dollárba fog kerülni a családnak. Mivel ezt az összeget nem tudják kifizetni, gyűjtés indult számukra.

Timár Kriszta

A leukémiás Lara 3 éves floridai gyógykezelése 1,5 millió dollárba kerül, erre gyűjtenek a szülők. Fotó: DM

Egy Floridában élő, szegedi gyökerekkel is rendelkező család kéri jóakarók segítségét, kislányuk gyógykezelésére gyűjtenek. Laránál 2020 májusában diagnosztizálták a leukémiát. Bár betegsége egy egyszerű, de szűnni nem akaró hőemelkedéssel kezdődött, mikor emiatt orvoshoz vitték, már olyan rossz állapotban volt, hogy többszöri vérátömlesztéssel és vérplazmával lényegében azonnali életmentő kezeléseket kellett rajta végrehajtani. Azóta is rendszeresen kap kemoterápiás és szteroidos infúziókat, hogy megszüntessék a vérben, valamint csontvelőben képződő rákos sejteket és további szaporodásukat meggátolják. Az orvosi ellátás azonban rendkívül drága: 3 évre, amit az orvosok a kezelés hosszúságának meghatároztak, a biztosító 1,5 millió dollárra becsülte a várható költségeket. A pontos összeg azonban csak a kiállított végszámlából derül majd ki. A szülők ezt az összeget biztosan nem tudják kifizetni. Az édesapa, Tivadar rendszergazda, az édesanya, Melánia pedig kislányuk betegsége miatt nem tudott tanárként munkába állni, ahogyan azt eredetileg tervezték, idejét teljesen leköti Lara és másik gyermekük, Mira, akik mindketten otthon tanulnak.

Fotós: DM

A család Erdélyből költözött Amerikába a jobb élet reményében, az apai nagyszülők szegediek. A nagymama maga is a rákkal harcol, egy év alatt 3 nagyműtéten esett át. Felvettük a családdal a kapcsolatot, arról érdeklődtünk, miért nem hozzák haza a kislányt, Magyarországon ugyanis ingyenesen kezelnék, ha van magyar állampolgársága. Ők azonban elmondták, erre nem volt lehetőség, mert amikor kiderült a baj, akkor Lara már olyan állapotban volt, hogy nem élte volna túl a repülőutat. Mivel pedig megkezdték Amerikában a kezelését, ha hazajönnének, az egész protokoll elölről indulna. 

A Larának indított gyűjtésből jelenleg kicsivel több, mint 525 ezer dollár jött össze, vagyis több mint 950 ezer dollár, több mint 380 millió forint még hiányzik. Aki segíteni szeretne a kislányon, Magyarországról a 18203088-20006175-10010029-es számlaszámra utalhat Adomány Lara közleménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában