Rendőrség

2022.11.08. 17:40

Hódmezővásárhelyen és Bakson is dolgoznak már iskolaőrök

Delmagyar.hu

Fotó: Csongrád-Csanád megyei rendőrség facebook oldal

Csongrád-Csanád megyében ismételten bővült azon oktatási intézmények száma, ahol iskolaőrök látnak el szolgálatot - tudtuk meg a Csongrád-Csanád megyei rendőrség facebook oldaláról. "Szeged, Szentes és Makó mellett november 8-tól már Hódmezővásárhely két középiskolájában és Bakson is megkezdték a feladatellátást kollégáink" - áll a rendőrség posztjában.

Mielőtt felvették a munkát a CSCSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében egész napos, gyakorlatorientált ismeretbővítő képzést kaptak a megyére jellemző specialitásokról, intézkedéstaktikai, elsősegélynyújtási, pszichológiai, kommunikációs alapismeretekből.

A szakmai napot Gubinyi Attila rendőr alezredes, az ORFK Iskolapartnerségi Osztályának vezetője Skype-on nyitotta meg. Az újonnan felszerelt kollégák köszöntését követően vázolta az iskolaőri rendszer múltját, jelenét, valamint a jövőbeni elvárásokat. A képzés zárásaként Palicz András rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes kívánt sikeres munkavégzést a négy új iskolaőrnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában