Csütörtök óta készülnek

2022.11.04. 21:29

Jótékonysági disznótoros lesz szombaton Klebelsberg-telepen

A Klebelsberg Telepért Alapítvány és a Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület összefogásával, Mihálffy Béla országgyűlési képviselő és Nógrádi Tibor, a városrész korábbi önkormányzati képviselőjének támogatásával, valamint 350 kiló hússal készülnek a szombati, jubileumi, tizedik alkalommal megrendezendő jótékonysági disznótoros vacsoraestre Klebelsberg-telepen.

Arany T. János

A jubileumi jótékonysági Klebelsberg-telepi disznótorosra 350 kiló hússal készülnek a szervezők. Fotó: Török János

Az önkéntesek Varga Oszkár főszervező vezetésével már csütörtök óra dolgoznak, készülnek a nagy napra, amelyre 230 vendéget várnak. Az ötletet több mint egy évtizeddel ezelőtt egy jó hangulatú zákányszéki böllérnapról hozta haza a szervező, aki úgy érezte, sok olyan rászoruló van, akik semmilyen támogatást nem kapnak.

A rendezvény szombaton 9-kor kezdődik a reggelivel az Óbébai utcai Hársfa Sörözőben. A támogatói jegy 1300 forint, ezért hagymás sült vér, tepertő, lacipecsenye, sült máj, savanyúság, kenyér jár. 17 órától a hangulatos zenéről Gregus Zoli gondoskodik, majd 18 órakor következik a vacsora, ami orjaleves, disznótoros paprikás főtt burgonyával, kemencés sült hurka-kolbász és lekváros batyu lesz. Ennek ára 2500 forint, 10 év alatti gyerekeknek ingyenes.

Varga Oszkár azt kéri, mindenki hozzon magával adományt, tartós élelmiszert 1500 forint értékben. Ezek bekerülnek az adománycsomagokba a disznótoros mellé, amelyet rászoruló nagycsaládosok, egyedül élők, kisnyugdíjasok, illetve tartósan beteg Klebelsberg-telepi lakosok számára juttatnak el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában