Eredménytelenek a szankciók

2022.11.29. 19:52

Kósa Lajos: a magyarok véleményét kell képviselni Brüsszelben, nem fordítva

Magyarországon is erősen érződnek az orosz–ukrán háború hatásai, amelyet az Európai Unió elhibázott szankciós politikája tovább erősít – hívta fel a figyelmet Kósa Lajos Szentesen. A Fidesz alelnöke Farkas Sándor országgyűlési képviselő meghívására látogatott a városba. Fórumán elhangzott, a kormány elítéli az orosz agressziót, a háború által okozott gazdasági nehézségekre pedig csak a béke jelenthet megoldást.

Majzik Attila

A szankciók tönkreteszik az életünket, hangsúlyozta Kósa Lajos. Fotó: Túri Kis Árpád

A politikus a Petőfi Caféban tartott lakossági fórumot, amelynek témája a szankciós politika volt. Kósa Lajos a nemzeti konzultáció fontossága is felhívta a figyelmet, hogy minél többen töltsék ki és mondják el véleményüket ezáltal.

– A Fidesz-frakció kezdeményezésére a kormány egy szankciókkal kapcsolatos nemzeti konzultációt indított. Érdekel minket az emberek álláspontja, mert azt szeretnénk képviselni Brüsszelben, az Európai Tanácsban, a Parlamentben és a minden olyan fórumon, ahol ez napirenden van. Az emberek véleményét kell képviselni Brüsszelben, Strasbourgban, nem pedig fordítva – szögezte le Kósa Lajos.

– Rossz nézni, ahogy Európa rohan a szakadék felé, szépen lassan tönkre teszi magát. Gazdasági visszaesés van, az energiaárak az egekben, az infláció elszabadult, ennek ellenére az Európai Unió vezető még mindig azt a szankciós politikát erőltetik, amely szemmel láthatóan nem működik – mutatott rá a politikus.

Kósa Lajos kitért arra is, hogy már a kilencedik szankcióra készül az Unió, holott a korábbi intézkedések sem működtek: nem állította meg a háborút, nem mért komoly csapást az orosz gazdaságra, nem korlátozta részvételüket a világgazdaságban.

– A világ nagyobb része továbbra is kereskedik az oroszokkal, sőt örülnek, hogy olcsóbban vehetik a gázt és a kőolajat. Miközben az Unióban az amerikaiak az orosznál négyszer drágább palagázát veszik meg. A szankciók tönkreteszik az életünket, ettől szenved az egész európai gazdaság. Ezt szeretnénk megállítani: ha nem lennének szankciók, Európa nem lenne bajban – hívta fel a figyelmet a Fidesz alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában