Hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel is gyanúsítják

2022.11.13. 18:44

Letartóztatták Szabó Bálintot

Elrendelte Szabó Bálint letartóztatását a hétvégén a Budai Központi Kerületi Bíróság.

delmagyar.hu

Fotós: Havran Zoltán/MW

 Az MTI információi szerint a szegedi képviselőt hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel is gyanúsítják, a letartóztatást pedig a bűnismétlés veszélye indokolja. A nyomozási bíró korábban bűnügyi felügyeletet rendelt el, vagyis lábbilincset kapott Szabó Bálint, de nem tartotta be az előírt szabályokat.

A szegedi képviselő mostanában egyebek mellett gépkocsijával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, valamint az arra közlekedők testi épségét. Emellett ellenszegült rendőri intézkedéseknek. Több eljárás van ellene. Az ügyészség egyébként azt indítványozta, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vigyék a képviselőt, de a bíróság ezt elutasította, mert korábbi szakértői vélemény alapján ez nem indokolt. A végzés nem végleges, mert Szabó Bálint fellebbezett ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában