Algyő

2022.11.18. 20:03

Takarék nélkül marad a község

December 14-én délben végleg bezár a Takarékbank Zrt. algyői fiókja, ugyanis összevonják azt a szegedi Széchenyi tér 3. szám alatt található fiókkal.

delmagyar.hu

Illusztráció: Havran Zoltán/MW

 A Takarékbank közleménye szerint ATM-et sem üzemeltetnek a jövőben a több mint 5 ezer fős nagyközségben, így legközelebb a szegedi fióknál lévő ATM-et tudják használni az ügyfelek. Egyébként azok, akik rendelkeznek a Takarék által kibocsátott bankkártyával, az algyői postahivatalban tudnak pénzt felvenni a POS-terminálon keresztül. A társaság azt javasolta az algyőieknek, hogy intézzék pénzügyeiket gyorsan, sorban állás nélkül a Takarék Netbank felületén. 

Az eset kapcsán a község polgármestere, Molnár Áron azt írta a település közösségi oldalán, hogy érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja a bezárást, a legnagyobb veszteség talán a bankautomata megszüntetése lesz. Amellett, hogy a postán lehetséges továbbra is a készpénzfelvétel, ez nem helyettesíti teljes mértékben a megszűnő szolgáltatást – tette hozzá. Hangsúlyozta, a bankautomata üzemeltetése nem önkormányzati feladat, de jelenleg azon dolgoznak, hogy elérhető legyen a nagyközségben ez a fajta kényelmi szolgáltatás. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában